pondělí, června 25, 2007

Zabezpečení Domů

Sláva, od diskuze jak zabezpečit naše domy se přešlo k činům! V garážích budou kamery a celý dům bude 24 hodin denně střežen ostrahou.

Moc děkuji všem, kteří k tomuto přispěli.

Nové klíče od bezpečnostních zámků budou vydávany 26., 27. a 28 června od 17:00 do 20:00.

135 Comments:

Anonymous Anonymní said...

dopis/ výměna klíčů, kamery, hlídání

komu: ruznar@o2active.cz,
lnenicka@zivnobanka.cz,
martinspilka@seznam.cz

kopie:
roun@ikon.cz

datum: 26. 6. 2007 10.49

Vážení,

dne 26. 6. 2007 jsem obdržel doporučený dopis, ve kterém informujete o určitých věcech. To co je napsáno je "direktivní paskvil", v každém případě počítejte s tím, že pokud dojde k výměně klíčů u vchodových dveří a sklepů (v takto krátké době kterou sdělujete), a já a osoby mě blízké nebudou mít možnost vstoupit do nemovitosti, jejíž jsem částečný spoluvlastník, tak bude zavolána Policie ČR a zajistím zámečníka, který dveře otevře pokaždé, když budou nepřístupné. Veškeré náklady půjdou na Výbor SVJ (p. Ruznar, p. Lněnička, p. Spilka).

Na shromáždění v 9/2006 se výše uvedené věci neprojednávaly (pouze se mluvilo o výměně dveří za hliníkové) + shromáždění nebylo usnášeníschopné.

Dopis nechci příliš pitvat, ale jak si vůbec někdo může dovolit napsat např. tato direktivní sdělení:
- jsem vlastníkem bytu, proto není mojí povinnost sdělit, kolik osob prokazatelně v bytě pobývá (trvalé bydliště Na Hrádku nemám, byt je můj vlastní, nejsem firma, nejsem v družstvu, nejsem v nájmu, a ČR již není ČSSR...). Pokud dojde k výměně klíčů, tak ne rozhodně způsobem o kterém informujete v dopisu.
- s kým byla projednána cena akce "klíče" za 41 275,- Kč???
- pokud budu muset řešit Vámi napsané věci na místě (Na Hrádku), náklady na čas tímto stráveným budu od Výboru SVJ požadovat.
- ostatní změny/výměny/ hlídání považuji v tuto chvíli za bezpředmětné řešit v tomto mailu

Pokud máte (SVJ) zájem řešit věci způsobem normálním (nedirektivně), řešme to na shromáždění, a ne způsobem který jste předvedli nyní. Věřte, že tímto Vaším jednáním jste rozladili hodně vlastníků bytů 1444+1447.

Děkuji

2:17 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VLASTNICI

ad všechna společenství musí schválit navýšení poplatků na http://peluskova.blog.cz/0706/jak-to-bude-s-bezpecnosti-na-hradku

JINAK SE JEDNA O PREKRACOVANI PRAVOMOCI VYBOREM = PROTIZAKONNOST CINNOSTI VYBORU, UTRACENI PENEZ SPOLECENSTVI VYBOREM BEZ POVERENI VLASTNIKY
Aneb vybor nesmi cinit nic, cim jej nepoverili vlastnici, jejich stanovy, ci zakon!
Z toho plzne, ze ymena normalnich zamku za bezpecnostni zamky atd. musi byt schvalena schuzi dle stanov! Navic neni nic platna, kdyz kdokoli pusti do domu kohokoli a kdyz dvere od sklepu nechavaji lide otevrene, obojihoz jsme byli nekolikrat svedky!

2:18 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Taky se pridavam a dekuji vsem, kteri se zachovali takhle akcne a rozhodli se jednat! Diky!

Mimochodem: vsiml jsem si, ze si dal nekdo praci s tim, aby vylepene letaky informujici o nadchazejicich zmenach behem chvilky sthrnul z vytahu, ze vchodovych dveri, z garazovych dveri...Ze by se tyto zmeny nekomu nezamlouvaly?

7:00 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Ani me neprekvapuje, ze nekomu vadi, ze nas dum bude zabezpeceny. Nekomu vadi libovolne pozitivni zmeny, ale nevadi mu, ze brzdi vsechny ostatni.

Jiste by slo dum zabezpecit efektnivneji a za mene penez - ale kdy? Nechci perfektni reseni za 20 let!

Jiste, kdyz bude nekdo chtit, tak muze celou akci bojkotovat, volat policii a nicit nas (svuj) majetek.

Rekneme, ze bezpecnost zustane stejna - NULOVA a ze se nejaky zahranicni pracant od vedle opije, dostane se do naseho domu a znici vytah.

Vim presne co se stane, vsichni sklapneme celist a zaplatime to.

Tohle ja nechci! Neni otazka jestli nekdo neco z naseho domu ukradne nebo znici, ale otakza je KDY! Nechci aby se to stalo!!!

Pokud nekdo vi o lepsim reseni, at s nim prijde - do ted jste na to meli 3 roky.

8:19 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Dobry den
Taky se mi nelibi ze se nas nikdo neptal.Za dalsi, omezeni ve smyslu pocet klicu na osobu prokazatelne zijici v byte se mi uz vubec nelibi.Jedna osoba jeden klic je nezkutecna blbost,to znamena ze kdyz prijdu o klice budu spat v hotelu,protoze i kdybych se vydaval za pana prezidenta - nejspis mne do domu nikdo ze sousedu nepusti.Navic z dopisu vypliva ze platit za ostrahu budeme vsichni stejne (asi 600), i kdyz kazdy z nas ma jiny spoluvlastnicky podil,nekteri navic vlastni garazove stani.
Souhlas s prvnim komentarem,protoze tohle opatreni (direktivní paskvil),nekdo moc dobre nepromyslel a k poslednimu komentari-myslim ze kdyz platime pojistku na dum tak je vytah pojisten jako vse ostatni co se nemovitosti tyka................................
...........

9:49 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Jeden klic na osobu se muze nekomu zdat malo. Asi by nebyl problem priplatit si a mit klicu vic, nebo ne? Pokud nekdo chce treba deset klicu, tak at ma moznost si je zakoupit.

Asi se da predpokladat, ze rozdeleni nakladu probehne "spravedlive", tzn. podle velikosti podilu. Nebo si myslite, ze je mozne prosadit nesmyslne rozdeleni nakladu "kazdy 600"?

Zajimalo by me, kolik ze stezovatelu bylo na poslednim shromazdeni vlastniku ...

To je fajn, ze vsechno pokryje pojistka. Takze az mi nekdo vykrade sklep nebo auto(zase) tak vlastne o nic nejde.

2:03 odp.  
Blogger king said...

Jak napsano vyse: Opatreni nejsou nic platna, kdyz kdokoli pusti do domu kohokoli a kdyz dvere od sklepu nechavaji lide otevrene, obojihoz jsme byli nekolikrat svedky!

1:20 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Myslíte si, že výměnou zámků za bezpečnostní zamezíte krádežím? Mohu vás ujistit, že stejně tak, jako si doposud lidé přidělávali „obyčejné" klíče, si lidé budou nechávat přidělat i „bezpečnostní" klíče. Pokud si myslíte, že k přidělání „bezpečnostních" klíčů musíte mít kartičku, tak se mýlíte. Bez problémů vám tento klíč ve vybraných obchodech přidělají.

Principielně mi jde o to, že bez mého souhlasu činíte rozhodnutí, které mi přinášejí další a další náklady na mou nemovitost. Za jak dlouho budete měnit opět zámky? Za rok? Za dva?

Vaše věta"Az bude znicena vlozka vstupu do domu, jak mame dle Vas postupovat? Svolat shromazdeni?" se mi zdá absurdní. Poškozené zámkové vložky mají být nahrazeny stejnými vložkami v rámci opravy a údržby objektu, jako tomu bylo doposud.

Na shromáždění VJ bylo slíbeno, že stanovy zašlete – nestalo se tak za dobu vašeho působení. Není vám to již trapné? Tímto vás opětovně žádám o jejich zaslání, abych měl ve věcech jasno.

Uráží mě vaše tvrzení, že dlužím SVJ za služby. Vše řádně platím. Jako již po několikáté se odvolávám na kupní smlouvu, ve které jsem službu EPS nesjednal, proto není důvod, proč bych něco takového měl platit. Copak vy platíte za něco, co jste nekoupil nebo si neobjednal? Pokud ano, tak je to pouze a jen Váš problém. Mám zaplaceno vše, a IKON mě doposud neposlal přeplatek za rok 2006. Zálohy na rok 2007 se objeví na účtu v tu chvíli, kdy obdržím přeplatek za rok 2006. Kdy bude prosím zodpovězena otázka jakým způsobem jsou ohodnocovány peníze, které spoříme do fondu oprav? Odmítám podporovat jednostrannou právní vůli kterou předvádí SVJ, které bude např. mít snahu objednat hlídače nemovitostí za cenu 600 CZK/byt, vymění zámky za bezpečnostní za cenu 41275 CZK. Nejsem tak bohatý, abych mohl podporovat tyto nesmyslné hrátky, které předvádí SVJ.

Do výboru jste se nechal zvolit dobrovolně a mě unavuje číst či slýchat, kolik vám to bere času a jaké s tím máte spojené náklady (myslím tím všechny členy výboru). Pokud bych měl být upřímný, žádné výsledky v zásadních problémech za dobu vašeho působení ve výboru nejsou patrné (většinou se projevíte s naprosto nesmyslným dopisem- minulý rok AK Mrkvička, minulý týden akce klíče+bezpečnost). Jak dlouho „řešíte" nasmlouvanou službu Eshelem - 24 hodinové hlídání? Snad od půl roku po předání bytů. A výsledek? Že chcete za naše další peníze (o nás bez nás) najmout vlastní službu paralelně s nasmlouvanou a pro všechny z toho vyplývají další náklady.

Korespondenci jsem poslal na AK Mrkvička z důvodu informovanosti, protože si myslím, že s paskvilem, který jste rozeslali majitelům nemovitosti, Vám pomáhali. Myslím si, že než aby byli dezinformovaní z vaší strany, je lepší, když budou mít informace z „první ruky".

Žádám Vás o zprávu, kdy dojde k výměně zámků. Jakmile se do domu nedostanu já a osoby mě blízké bude přivolána Policie ČR. Jednání SVJ je direktivní, a tak to být nemůže. Výbor si dělá v podstatě co chce, když Vás o něco žádáme, tak odpověd nedostaneme. Na začátku působení SVJ jste byli všichni plni elánu, jak a co změníte, vyměníte. Bohužel postupem času elán klesl na hodnotu nula, a místo pokory a slušnosti vymýšlíte bez našeho souhlasu věci, které máme platit.

---
MartinSpilka@seznam.cz>

27.06.2007 09:35

cc: ruznar@o2active.cz, lnenicka@zivnobanka.cz
Subject: Re:dopis/ výměna klíčů, kamary, hlídání

dekujeme za Vas podnetny email.

Vzhledem k tomu, ze jak pisete nemate v Lipnicke trvale bydliste, tak jste patrne nezaznamenal, ze v posledni dobe doslo ke kradezim ve sklepich a jinych prostorech.
Timto byly zniceny i vlozky universalnich zamku, ktere je nutno nahradit. Misto vymeny pouze znicenych vlozek se na zaklade stiznosti mnoha vlastniku "ponizene dovolujeme jako vybor" pristoupit k vymene vlozek v celem dome. Soucasne kopie klicu ma jiz jiste polovina obyvatel sousednich domu, a proto povazujeme tento krok jako dalsi ke zvyseni bezpecnosti, o kterou mnoho z vlasniku vola. Vy tam asi nebydlite, tak Vam je to jedno, ale ostatnim ne.

Myslite, ze mame svolavat kvuli vymene vlozek dalsi neusnasenischopne shromazdeni, a platit naklady s tim spojene? kvuli pouhe vymene vlozek? V cem tedy vYdite funkci vyboru?
Az bude znicena vlozka vstupu do domu, jak mame dle Vas postupovat? Svolat shromazdeni?

Apropo, pan Ruznar se schvalenim teto castky nedopustil niceho nezakonneho, prectete si prosim schvalene stanovy, jestli je tedy mate.

Nepiste nam prosim o nejake uhrade Vaseho casu a nakladu na zamecnika. Sam dluzite SVJ za sluzby, mame snad po Vas vymahat uroky z prodleni a naklady na advokata.

A mne osobne urazi Vasi poznamky o CSSR. Kazdy kdo ma snahu o to udelat neco i za prahem jeho bytu je oznacen za komunistu apod., to mi prijde trochu lacine. Mame zastupitelskou demokracii, nejaky zvoleny vybor, platne stanovy. Vite kolik me stoji casu, nakladu na mobilni telefon apod neco pro oba udelat.

A v nepodledni rade prosim neposilejte emaily na AK Mrkvicka, nebo je mame platit vsichni za to, aby cetli Vasi korespondenci? Pokud s nimi mate uzavrenou smlouvu, tak to je pak jina.

M.Spilka

4:17 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Vice mene musim dat za pravdu panu Spilkovi.

Nas dum byl *vykraden*!!! Takze vymenit vlozky za bezpecnostni mi prijde naprosto v poradku a doufam, ze co nejdrive bude v dome 24h ostraha.

Naklady na klice mi prijdou adekvatni. V domech je 100 bytu a asi je prumerny pocet vydanych klicu na byt vetsi nez 2. To mame 200 klicu. Takze naklady na klic jsou *mensi nez 200Kc*.

Pokud je 200Kc pro nektereho ze sousedu prilis mnoho penez, at se stavi a ja mu 200Kc daruji.

Chtel bych poprosit ty, kterym se vymena zamku nelibi, aby navrhly jiny, lepsi zpusob jak problem bezpecnosti v domech vyresit.

6:20 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Tak to Vám všici pošleme čísla účtů! A tyto věci se mají řešit hlasováním na schůzi a né, že nějaký komanč rozhodne o nás bez nás!

7:27 dop.  
Anonymous Anonymní said...

komu: MartinSpilka@seznam.cz
kopie: lnenicka@zivnobanka.cz,
ruznar@o2active.cz
datum: 27. 6. 2007 16.23
Re: dopis/ výměna klíčů, kamery, hlídání


Pane Spilka,

Myslím, že vaše maily čtu důkladněji, než si myslíte.

Pokud se nemýlím, psali jste, že budou stávající zámky vyměněné za bezpečnostní, tzn. Že klíče by si nikdo nemohl přidělat bez bezpečnostní kartičky, která je součástí bezpečnostních vložek. Jak to tedy ve skutečnosti je? Klíče se budou moci dát bez problému přidělat?

Pokud si vzpomínám, výměna zámků se na žádné schůzi neřešila, pouze výměna stávajících dveří za bezpečnější, hliníkové.

Pane Spilka, já si u vás nestěžuji, že po mě neustále vyžadujete cosi, co nemám podepsaného v kupní smlouvě bytu. Já pouze komentuji fakt, proč tuto částku neplatím a ani v budoucnu platit nehodlám, pokud se nezavede systém, který bude přímo napojen na hasiče.Poté tuto službu platit budu.

To, že nebudete platit výtah je mi fakt jedno. Jde to také udělat tak, že se rozhodne celé patro, že výtah platit nebudete (obvyklé to je u nájemců, kteří bydlí ve 2.NP), dveře se zablokují a všichni budete moci chodit pěšky a neplatit žádné poplatky.

Není zakázáno (ve stanovech jsem to neviděl) ukládat peníze fondu oprav do termínovaných vkladů. Vklady jsou pojištěny. Mnoho SVJ má takto peníze uloženo.

Netvrdím, že nic neděláte, nepodnikáte. Tvrdím „Pokud bych měl být upřímný, žádné výsledky v zásadních problémech za dobu vašeho působení ve výboru nejsou patrné“. Nemluvím o maličkostech, jako je zajištění osvětlení a výměny prasklých žárovek, zajištění opravy rozbitého skla vchodových dveřích. Mluvím o Eshelem nasmlouvané službě EPS, která je ve vedlejším bloku o níž víte, že je krajně nevýhodná a ve srovnání s nabídkami, které jste si nechali před cca 1,5 rokem vyhotovit, nesrovnatelně vyšší.

Osoba mně blízká budu uvádět, protože nemám povinnost sdělovat kdo je v mém bytě. Nejsme hotel, jsme společenství.

Kamerový sytém mě nazajímá, neměl jsem ho ve smlouvě, nemám garážové stání.

Přít se taktéž nechci, pouze si přeji, aby chodily dopisy které mají hlavu a patu, právní podstatu. Bohužel tomu tak není.

S Ruznarem jsem domluven. Klíče požaduji 3 ks, jak sklep, tak i vchod. Tento počet jsem obdržel při koupi bytu. Dostane je člověk, kterého deleguji, bez plné moci. Jsem mimo oblast, kde mi mohou ověřit podpis.

7:35 dop.  
Anonymous Anonymní said...

PROC SVITI(LA CELA LETA) SVETLA V ATRIU OD ODPOLEDNE, I KDYZ VENKU PALI(LO) SLUNCE!?

12:15 dop.  
Blogger Unknown said...

Dostal jsem jen jednu sadu klicu, dalsi snad pridelaji, nez prehodi zamky. Pokud ne, planuji na vsechny vstupni dvere vyvesit “ad absurdum” ceduli PO DOBU NEDOSTATKU KLÍČŮ NECHÁVEJTE PROSÍM DVEŘE ODEMČENÉ = OTEVŘENÉ, AŤ SE BEZPEČNĚ DOSTANEME DOMŮ KE SVÉMU MAJETKU. DĚKUJEME. SVJ

Chudáci v 1444 budou mít pravděpodobně jiné zámky, takže budou obíhat celý blok kvůli popelnicím, takže budou na na naše sqělé vejbory nasraní ještě více, než dosud!

12:17 dop.  
Blogger Unknown said...

PODSTATNÉ ZMĚNY NA SPOLEČNÝCH ČÁSTECH DOMU MUSÍ DLE STANOV SCHVÁLIT VŠICHNI VLASTNÍCI
Čl. VII Shromáždění
(14) K přijetí usnesení o změně účelu užívání stavby, o změně stavby, jakož i o podstatných změnách týkajících se společných částí domu je zapotřebí souhlasu všech členů společenství.
s. 7
(12) ... Jde-li o důležitou záležitost, může přehlasovaný člen společenství požádat soud, aby o ní rozhodl. ...
s. 6

Čl. VIII Výbor
(1) Výbor ... rozhoduje ve věcech ... S výjimkou těch věcí, které jsou podle zákona o vlastnictví bytů a těchto stanov ve výlučné působnosti shromáždění, anebo si je shromáždění k rozhodnutí vyhradilo.
s. 7

12:22 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Mám takový dojem, že Ti, kteří jsou z Peluškovi ulice dostanou navíc klíče od Lipnické 1447 ať můžou k popelnicím. Pokud to tak bude, tak jsem zvědavá, jak budou náš dům (průchoďák) zamykat. Nevíte někdo,jak to je??? Nechápu, jak to mohl stavební úřad s odpadovou místností, tak povolit, dyť to určitě obtěžuje i lidy z Peluškovi ulice. Jinak co se týká výdeje klíčů jsem dost vytočená, jakým způsobem se klíče vydávají, je dost trapné se doprošovat společenství o určítý počet klíčů od naší společné nemovitosti.......

6:20 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Zajimave je, ze velka vlna nevole nekolika (kolika? odpurci, zorganizujte se a spocitejte) nespokojencu se zvedla po te, co byl pokus o zabezpeceni domu.

Po vykradeni aut a sklepu se pouze skupina rozumnych lidi rozhodla neco udelat a vyresit smutnou situaci.

Kazdy by se mel sam sebe zeptat: "Jak muzu prispet k vyreseni problemu?" Pokud ho nic nenapada, tak at mlci. Stiznosti jsou podnet k diskuzi, ale sami o sobe nic neresi.

Zajimalo by me, kolika lidem nestaci prideleny pocet klicu a kolik znich nemuze zaplatit 200Kc.

Pokud tato suma nepresahne 1000Kc, neni to problem ale drobnost, kterou nestoji za to resit.

11:32 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Jelikoz jsem vyuceny zamecnik,upresnuji zamecnik ne zlodej a otevrel jsem nejedny dvere ,tak vim jak se takove zamcene dvere otviraji:
1.pokud se vymeni bezp.vlozky,je treba vymenit i zamky za bezpecnostni a v neposledni rade jsou nutne ODOLNEJSI dvere.
Mne osobne by k otevreni sklepnich dveri pouze v pripada vymeny vlozky a zamku za bezpecnostni stacil sroubovak a instalatersky hasak a temer zadny hluk
.V pripade dveri vstupnich pokud nejsou zamcene je nejjednodussi pouze zatahnout,el zamky dveri vetsi tah nevydrzi.
2.jelikoz jsem zabezpecoval nejedny dvere,vim ze neni v lidskych silach zabranit cizi osobe vniknuti do jakehokoli objektu.Jde jen oto jak to, pripadne cizi osobe vstup do objektu stizit.Takze polovicata opatreni jsou vezkutecnosti opatreni nijaka.
3.Omezit vydavani a pripadny prenos klicu,tzn. neni mozne aby klice vlastnil treba postak :-),popelar ci clovek rozvazejici letaky jako je tomu dnes.Tzn.vymenit vstupni dvere za jine,poporipade prestavet tak aby bylo mozne umistit ke vstupnim dverim venkovni panel se schrakovymi -postovnimi boxy.
Ne, omezovat vlastniky nemovitosti poctem klicu ,coz se ve vysledku jako liche jiz prokazalo...
4.je nutne zavirat dvere ci lepe,zamykat je a dodrzovat tak zakladni opatreni,ne jako je tomu dnes.Z toho vypliva ze sklepy ci auto vam nevykradou v pondeli,ale v utery protoze narozdil od pondeli nebude zamceno.
5.je treba znepristupnit dalsi vstup do domu.tzn.zabezpecit sklepni okna proti vniknuti.
6.V dalsim pripade je nutne zajistit takovou zpravcovskou firmu,ktera v pripade poskozeni dveri ci zamku obratem zajisti okamzitou opravu ,ne jak je tomu doposud.
7.bezp.sluzba by musela nepretrzite hlidat vsechny vstupy do domu tedy 4 vcetne garazi,protoze to ze se tam krade a nici jako v celem dome neznamena ze to dela nekdo cizi a ne treba vas soused .To si umim predstavit jen v tom pripade ze si predstavim serifa potazmo portyra v gen.uniforme,ktery monitoruje vstup do domu a pokud nekdo zapomene zamknout zamkne sam.Rozsah nakladu na takovou sluzbu ,aby byla neco platna si neumim predstavit a hlavne nehodlam platit.Pro ty kteri si takovou sluzbu neumi predstavit ,at jdou do hotelu, pokud nechteji vydavat prostredky staci se podivat na nejaky americky film z prostredi NewYorku.
//
Chapu ze nekomu vadi vykradeny sklep a vykradeny ci poskozeny vuz,bohuzel umim si predstavit ze lidem ve 1447 vadi i to ze dum je pruchozi nebo nedokoncena komunikace. Ve vsech pripadech je vice ci mene na vine Eshel.
Mam ted jednu otazku na SVJ,spise na p.Ruznara ,ted vybudujeme kamerovy system a lepe zabezpecime dum ,najmeme ochranku.Dobre.
Kdy vybudujeme silnici? Do domu 1447 je spatny pristup,budete v tomto pripade postupovat stejne?Jiste ze ne,ta predstava je smesna.
Timto srovnanim jsem chtel pouze poukazat na formu natlaku,ktery vyvijeji majitele garazovych stani.Pokud vsichni obyvatele tohoto domu budou dodrzovat zakladni bezp.opatreni a nebudou zarizeni domu poskozovat neni zadna ochranka v dome potreba a pokud si ji budou chtit majitele garazovych stani najmout ,prosim nic jim nebrani ale pak by ji taky meli zaplatit stejne jako zaplati kamerovy system.Napojeni garazi na pult EPZ je stim spojeny,nevim o tom ze by v dome byla pozarni cidla,pokud se pletu opravte mne .
EPZ ma tedy zajistovat jaky prostor a kdo to ma platit?Pokud je EPZ spojen jen s garazemi proc tuto sluzbu platime a nadale mame platit vsichni?Ja osobne predpokladam ze souvislost je pouze mezi garazemi a nejakym protipozarnim narizenim ci zakonem.
Co se tyka sklepu ,prave se neco deje i kdyz to v konecnem dusledku a aby to bylo neco platne ,bude nemalo stat.Co se tyka poskozovani spolecnych prostor ,velice pochybuji o tom ze z jineho vchodu ci z ulice prijde clovek a ukradne napriklad hasicak,kryt osvetleni,nebo okope a omlati steny ci na dvere namaluje nehezky obraz prirozeni vlastni zeny.

Zaverem,kazdy obyvatel tohoto domu si napred sam musi sahnout do svedomi.
Pokud jde o vedeni vyboru SVJ:nevydavat polovicata opatreni,ktre se bez vsech nezbytnych kroku jevi jako nepromyslena-nesmyslna-zbytecna, navic aniz by se napred zeptal ostatnich spoluvlastniku a nechal potrebne financne nakladne zalezitosti prohlasovat,nebo v pripade nutnosti obesel dum a nechal si od vlastniku podepsat ci jinak schvalit,zpusobu je nekolik...........

4:22 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Lidem vadí zejména direktivní způsob jednání vejborů ve stylu O NÁS BEZ NÁS. Takováto podstatná změna musí být schválena shromážděním vlastníků, dle stanov nepřísluší vejborům, kteří navíc nemohou rozhodovat o vyšších částkách samostatně.

11:54 odp.  
Anonymous Anonymní said...

vec: SIBENICNI TERMINY, KLICE
komu: ruznar@o2active.cz
kopie: kriz@ikon.cz,
lnenicka@zivnobanka.cz,
lnenicka@zivnobanka.cz,
MartinSpilka@seznam.cz

Pane Ruznar,

už mě nebaví to neustále dohadování s vámi ohledně klíčů.

1) Vy jste si vymysleli, že uděláte nové zámkové vložky – budiž, v rámci bezpečnosti s tímto nemám problém
2) To, že jste dopis, oznamující vyzvednutí náhradních klíčů stvořili 18.6. a ještě ke všemu poslali doporučeně, takže šance na včasné obdržení informace o výměně zámků byla až v pátek 22. 6. 2007, a že v tomto dopise sdělujete termíny na vyzvednutí klíčů na 26. ,27. a 28. 6.2007 je nehorázná drzost a připadá mi, že si z vlastníků děláte poslušné ovečky, kteří budou jen tiše přikyvovat a nejsou natolik svéprávné, aby daly najevo svůj názor. Dle mého názoru jste měli splnit lhůtu min. 30 dnů, aby si lidé, kteří ve své nemovitosti nejsou trvale hlášení, mohli organizačně zajistit převzetí klíčů.
3) Jsem majitelem nemovitosti, proto mi nikdo nemůže zabránit vstupu do této nemovitosti tím, že mi bude diktovat, kolik klíčů mohu dostat. I kdybych jich chtěl 50, tak vám do toho vůbec nic není. A pokud mi někdo zabrání vstupu do nemovitosti tím, že vymění zámky u hlavních vchodů a vchodů do sklepa a ještě ke všemu si dá nesplnitelné podmínky pro vydání klíčů, beru toto jako zabránění volného přístupu do nemovitosti a budu toto řešit patřičným opatřeními, tzn. V tomto případě pouze zavoláním zámečníka a odvrtáním zámku. A myslím, že pokud u toho bude i policie ČR, nedopustím se ničeho nezákonného

Ano, pane Ruznare, číslo 3 mám velice rád, protože toto číslo mám napsané v předávacím protokolu u počtu klíčů a proto na tomto počtu trvám.

Uráží mě vaše tvrzení, že mi nejde o bezpečnost Na Hrádku. O bezpečnost mi jde především. Jen mi jde o váš direktivní postoj co se týče termínů, způsobu vydávání a počtu klíčů – nic jiného v tom není.

Pane Ruznare, v tuto chvíli se tedy pořádně nadechuji a reaguji na domluvu, kterou jsme měli mezi sebou a to tu, že si mnou pověřená osoba, kterou jsem vám sdělil v předchozím mailu, k vám přijde v nedělí pro klíče, protože , dle vašich slov, budete doma. Řekněte mi, prosím, hodinu, kdy budete zrekreovaný a budete se moci opět věnovat své roli předsedy společenství. Nebo mi sdělte, u kterého z dalších dvou členů společenství si klíče můžeme vyzvednout.

Myslím, že pokud jste si vymyslely takové šibeniční termíny pro předávání klíčů, měli byste vyjít vlastníkům vstříc v čase a době předávání.
Pokud, jak píšete že sliby plníte, pak tedy proč najednou v neděli nemáte čas, přehazujete mě na pan Kříže atd....trošku divné, nemyslíte.

Děkujeme

12:42 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Pavla

Milý anonyme "Vlastnící",

práce ve výboru je práce velmi časově náročná a složitá. Ostatně můžete si to sám zkusit... Budeme jedině rádi... Vždy je problém sehnat lidi do výboru. A pak je skvělé, když jim ještě někdo hází klacky pod nohy... Doufám, že jsou členi výboru proti podobným lidem jako jste vy imunní. Protože bych se ani nedivila, kdyby se svou prací sekli... Je to první rok (za čtyři roky co tu bydlím), kdy se výbor opravdu plně věnuje své práci a já jim za to děkuji.

Naše bydlení je značně problematické, buďme alespoň k sobě ohleduplní a snažme se najít společnou cestu k vyřešení nesnází.

Pěkný den všem...
VLASTNICI

Jste spadla z visne, Pavlo. Nikdo je nenutil. Vzdyt se tam sami prihlasili. A jejich protizakonny, netransparentni a direktivni styl nerespektujici stanovy mluvi sam za sebe. Vzdyt ani neumi svolat usnasenischopne shromazdeni. Akorat chteji utracet spolecne penize bez schvalovani a nic z dulezitych veci zatim nezaridili. A cesky psat take neumi.

http://peluskova.blog.cz/0706/jak-to-bude-s-bezpecnosti-na-hradku

3:50 dop.  
Anonymous Anonymní said...

TO zajda2006 (viz nize)

Jasan, ti co se neciti bezpecne, se mohou v noci stridat po hodine a delat pochuzky. 1 hodina uprostred noci nikoho nezabije. A Ruznar si muze pucit tank, az se bude vracet ze cviceni, a postavit jej na tankodrom, co zbyl po Eshelu, protoze ten uz ten pozemek stejne prodal, po vzoru prizivnika Srandy Groga, ktery take poslal ke svobodce polorozpadle OTecko a po dvou tydnech do nej dokonce poslal i vojaky.

zajda2006 ... dle mého názoru je jedno jediné optimální řešení, kdy se vytvoří služby těch co mají aktivní zájem na zvýšení bezpečnosti, a budou se delat pochuzky. 1 hodina uprostred noci nikoho nezabije. Je to osvedcena aktivita ktera se urcite nemine ucinkem. Vandalove se sem odnaučí chodit.Tímto se předejte problémům s financemi,nesouhlasem vlasntíků, kteří zde nebydlí, problémy s usnášením na schůzích apod. Takže přestante tady verejne resit individualni problemy s klici a rozhodovani o nas bez nas a pojdme radsi neco delat - samozrejme lidi co tu trvale ziji
http://lipnicka.blogspot.com/2007/06/schzka-vbor-1-4-etapy.html

5:02 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Dobry den
jen pro ty,kteri ta opatreni obhajuji vykradenymi sklepy.A HLAVNE PRO TY KTERYM UKRADLI TA KOLA....
Vstup do domu prez rozbity zamek na plechovych dverich do garazi.
Dvere otevreny jen a jen potahnutim.
-Dele nez mesic az do
soboty 5.5 rozbity zamek dveri do atria-opraveno nekdy odpoledne 5.5.
-Nedele 6.5 prozmenu rozbity zamek garazi a tudiz vykradene sklepy .
Zvlastni nahoda,ze by oprava ve stylu kus za kus(atrium za garaz).
Nevim kdo opravuje nebo vymenuje zamky v sobotu,ale je mi jasne ze na vine neni spatna bezpecnost,ale nekdo uplne jiny.
Pozdrav radoby resitelum,panove spravci a vybori , udelejte si nejdrive poradek na vlastnim dvorecku a nesvadejte vas bordel na spatnou bezpecnost v dome .V DOME NE V GARAZICH.
Tam si vlastnici garazovych mist mohou postavit treba strazni budku,to ubohe vlastniky bytu a majetkoveho podilu jen na spolecnych prostorach domu nezajima.......

5:03 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Slava, ze se tu objevili take rozumne komentare ("zamecnik",Pavla), ...

Vazne si nekdo mysli, ze s takovou veci jako vymena zamku po opakovanych kradezich je mozne cekat na rozhodnuti spolecenstvi? To je jako svolavat referendum kvuli kazdemu zakonu. Pokud chcete aby vybor SVN neco delal MUSI mit pravomoce - ja chci aby neco delal. Jestli chcete se vsim cekat na odhlasovani na schuzi SVN, tak klidne budu v SVN, nebudu vubec nic delat, protoze na shcuzi nikdy nebude potrebny pocet vlastniku nebo se proste nedohodneme.

5:27 dop.  
Anonymous Anonymní said...

REAKCE NA Anonymní (viz nize) aneb je mozne cekat na rozhodnuti spolecenstvi?

Ne, ze je mozne, ale dokonce nutne. Pokud se necitie dost bezpecne, je to vas problem. Nemuzete vnucovat svou vuli ostatnim. Od toho je to v zakone a stanovach upraveno. To by pak kdokoli mohl sam o sobe napr. zabetonovat ostatnim dvere, protoze se neciti dostatecne bezpecne. OPAKOVÁNÍ: PODSTATNÉ ZMĚNY NA SPOLEČNÝCH ČÁSTECH DOMU MUSÍ DLE STANOV SCHVÁLIT VŠICHNI VLASTNÍCI
Čl. VII Shromáždění
(14) K přijetí usnesení o změně účelu užívání stavby, o změně stavby, jakož i o podstatných změnách týkajících se společných částí domu je zapotřebí souhlasu všech členů společenství.
s. 7
(12) ... Jde-li o důležitou záležitost, může přehlasovaný člen společenství požádat soud, aby o ní rozhodl. ...
s. 6

Čl. VIII Výbor
(1) Výbor ... rozhoduje ve věcech ... S výjimkou těch věcí, které jsou podle zákona o vlastnictví bytů a těchto stanov ve výlučné působnosti shromáždění, anebo si je shromáždění k rozhodnutí vyhradilo.
s. 7

5:41 dop.  
Anonymous Anonymní said...

re:Pavla
mila pani kdyz ctete, ctete vse a az dokonce,jinak se prosim zdrzte vasich komentaru a pochval
------------
anonym-
has send:----
nechal potrebne financne nakladne zalezitosti prohlasovat,nebo v pripade nutnosti obesel dum a nechal si od vlastniku podepsat ci jinak schvalit,zpusobu je nekolik...........

1:36 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Dobry den,

predem bych chtel predeslat ze 24-hodinova sluzba ostrahy je "pouze" v navrhu reseni celeho objektu „Na Hradku“ po uzavrenem koncenzu z minuleho mesice s ostatnimi SVJ „Na Hradku“ (Soucasne, po predeslem mrtvolnem nezajmu, me tesi ta vznikla aktivni vlna diskuse). Nic tedy neni podepsano a bude se tato problematika resit na nejblizsim radnem shromazdeni SVJ, na kterem predpokladam, jako majitele jevici zjevne zajem o deni v nasich domech, potazmo v celem objektu "Na Hradku", budete Vy nebo Vas zplnomocneny zastupce pritomen, aby jste pomohli spolurozhodovat o vecech budoucich.

Stran vymeny klicu a realizace nezbytnych dalsich "minimalnich" bezpecnostnich opatreni, jsem jednak vychazel ze skutecnosti neustaleho niceni spolecneho majetku (soucasny generální/univerzalni klic maji vsichni co si vzpomenou, kdovi kolik remeslniku a jinych nepovolanych osob jeste z ery pred vznikem naseho svj), kterému jsem jako Vas zakonny zastupce (a selskym rozumem uvazujici clovek) rovnez povinen zamezit ze zakona; a kdyz uz ne zamezit tak alespon do jiste miry jej alespoň znepříjemnit pokud uz ne zcela znemožnit (muzeme se prilezitostne spolu jit podivat na to jak vypadaji spolecne prostory po necelych 3 letech bydleni nebo na trvaly flek zbyly po vyzvraceni kohosi nebo jeho zvireciho milacka popr. na jiné speciální a me ne zcela pochopitelne fantaskni ukazy) a jednak napr.z dale uvedenych duvodu:

1) neustale rozkradene hasici pristroje (tzn. zkuste si na internetu najit kolik stoji jeden v prumeru a na co by nas to prislo, kdyz je budu stale jen tupe dokupovat bez dalsich zamezujicich opatreni) versus moji zakonnou povinnost chranit neprodlene zivoty a majetek osob; rovnez kolik by nas jako pravnickou osobu stala za toto trvale nedodrzovani penalizace tzn. i Vas;

2) stavajici nekontrolovany pocet uzivatelu bytu versus jejich podil (tzn. zákonná povinnost se podilet) na rozuctovani sluzeb za poplatky celeho SVJ napr. popelnice, vodne a stocne atd (takze zase Ti z Vas tzn. slusnaci platite neco navíc; tudiz vazeny anonyme, jsem toho nazoru, ze není tak uplne jedno, jak tvrdite, jestli tam mate jednu osobu nebo 20 zahranicnich turistu);

3) dosud vagni pristup k odpovednosti jednotlivych vlastniku (a jejich najemniku) za skody zpusobene SVJ a jejich velmi tristni (az socialisticky) pristup k reseni tohoto problemu;

4) chronicky negativni pristup, hraničici az z nechuti, některých vlastniku (najemcu) dodrzovat zakladni bezpecnostni pravidla tzn. zavirat za sebou dvere (popr. zamykat), vsimat si svého okoli a aktivne resit negativni jevy, nepoustet do domu každého kdo ma tzv. „diru v zadecku“ atd. Často jsem napr. svědkem toho, ze některí prochazejici ze 1447 nechaji u nas v dome klidne dvere rozvalene dokořán, zatímco u sebe si poctive zamknou (pro me nepochopitelne). Ano uvedomuji si, ze jakykoliv bezpecnostni systém je odsouzen k zahube, pokud jeho uzivatele nebudou zodpovedne pristupovat ke kolektivni bezpecnosti a neprijmou danou bezpecnostni filozofii.

5) dovolte mi abych při této prilezitosti rovnez zminil dulezity problem, který s danou problematikou zdanlive nesouvisi, a to je povinnost jednotlivych vlastniku platit za sluzby a poplatky, ktere odsouhlasilo shromazdeni ve svych stanovach tzn. napr. i ve vztahu k predem zkolaudované EPS (jen poznamka na okraj pro jednoho z pisatelu, domnivam se ze dokonce znam i konkretni osobu, ktery stale zarputile tvrdi, ze EPS je zalezitosti pouze garáži; Jste na omylu vazeny, zkuste sejit do prvniho nadzemniho podlazi tj. prizemi a hadejte co to tam je prilepeno za cervene krabicky na stene?, stejne tak jako automaticke otevirani svetliku na strese obou domu pri nashromazdeni koure atd., nechcete mi snad rovnez naivne tvrdit, ze jestliže nedejboze vypukne masivni pozar v garazich, Vas se to vůbec nedotkne?; Nechce to totiz vzdy jen co nejhlasiteji prezentovat do sveta svoje hodici se polopravdy, ale rovnez si udelat cas na zjisteni zakony podložených skutecnosti).

Rovnez se chci vratit k vyse popsane problematice nepretrzite bezpecnostni sluzby a soucasne podotknou a zopakovat, ze avizovanych cca 600 Kc za nepretrzitou ostrahu je jen navrh, ktery bude, v pripade ze bude schvalen shromazdenim, do budoucna zahrnovat i cenu za EPS (jiz dnes platite 300 Kc a neni to prosim za ostrahu, ale pouze za tutu sluzbu strezeni EPS). Zkolaudoval ji spolecne developer a MP Praha 14 (ze zakona nam tudiz plynou zcela jasne povinnosti, at se nam to libi nebo ne) davno před tim, nez jsem se ja vůbec rozhodl nastehovat se do této bohulibe konciny. Kazdy nezavisly odbornik Vam potvrdi, ze fyzicka ostraha (i když ma sva uskali jako ostatne vsechno) je to nejlepsi a mozna i nejlevnejsi reseni (tzn. i kamery, cidla a zamky lze ukradnout nebo znicit, tak jak predesila anonym, rikejme mu treba zamecnik. Jen mi ještě dovolte upresneni. V nasem pripade se jedna o zamky, kdy mi dodavatel garantoval, ze napr. porizeni kopii klicu nebude prece jen zase tak jednoduche. Ostatne technicke podrobnosti Vam na vyzadani muze kdykoliv poskytnout technik IKONU pan Kriz. Vazeny pane zamecniku, rovnez Vam budu vdecny když vystoupite z Vasi tajemnem a romantismem zahalene anonymity a pomůžete nam svou odbornou a zajiste erudovanou radou a konzultaci dále resit nas problem, třeba spolu vymyslime perpetum mobile a ještě třeba uplne zadarmo).

Soucasne chci na tomto miste zdůraznit, ze jsem vyhraněným zastancem nazoru, ze je vždy lepsi nejake nez zadne reseni (osobne by mi bylo pohodlnejsi nedelat nic a vždy jen shrabnout odmenu, rovnez si dovoluji tvrdit, ze Vase anonymni tvrzeni o nasem „vejborovem“ nicnedelani je velmi liche; dokud si to nezkusite na vlastní kuzi, nemůžete mit ani „anung“ o tom co to zere i s ohledem na počet zabezpečovaných domacnosti) a jako Vami voleny zastupce budu tuto svou filozofii praktikovat do te doby, nez me shromazdeni neodvola nebo mi neskonci volebni obdobi. Na saloni, nabubrele a navíc anonymni mentorovani, které nikam nevede jsme, jak jsem se opet presvedcil, jako narod experti. Proto si Vas, vazeni negativiste, dovoluji opet pozvat k praci k nam ve vyboru (pracovitých lidi není nikdy dost), popr. muzete v dalsim volebním obdobi praktikovat na nas, prostem lidu, Vase neortodoxni napady, pokud budete zvoleni.

Nepleťme si vsak demokracii neustale s anarchii. Vim, z navlas stejnych dopisu jako zverejnene prispevky, které mi nekdy i kupodivu neanonymne prisly na muj mail, ze nejvetsi negativni kritikove v byte trvale nebydli a tudiz patrne na nasi spolecne veci nemaji nejmensi zajem, coz je mi nesmirne lito, a zaroven chteji na nemovitosti predevsim vydelavat, coz je na druhou stranu slechti a souhlasim s nimi, pomahaji prece nam vsem budovat realny kapitalismus (za dodrzeni spravedlivých podminek odvodu zákonných poplatku i za všechny nájemce do naší spolecne pokladny). Rovnez si vsak uvedomme, ze pokud nam ruzni neprizpusobivi podnajemnici (nekdy i majitele) nas společný majetek "vybydli" , nestekne po nasi (i Vasi) nemovitosti ani pes a i Vase v potu vydelane penize prijdou vnivec. Mame na to realne naslapnuto.


Zaverem mi dovolte abych podekoval vsem sympatizantum a mlcici vetsine za Vase velkoryse pochopeni problemu a rovnez se omluvil za pripadne nepříjemnosti, které Vam vznikly v souvislosti s organizačními opatřeními (¨tj. je nas něco přes 100 domacnosti, to není stesk, ale fakt). Budu se v pristim obdobi snazit se z této akce organizacne poucit, jsem však poměrným nováčkem a nikdy před tim jsem v podobnem rozsahu nic neorganizoval.



Jsem s Vami vsemi ochoten kdykoliv resit Vase problemy popr. dale jednat osobne.

Ruznar

12:39 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Čl. XIV

... povinnosti člena společenství

(2) Člen společenství má povinnosti vlastníka jednotky a člena společenství uvedené v příslušných ustanoveních zákona o vlastnictví bytů a těchto stanov, zejména má povinnost

...

e) zdržet se jednání, jímž by zasahoval do práva ostatních členů společenství

s. 11

12:07 dop.  
Blogger Unknown said...

Subject: URGENT: Zajisteni klice pro postovni dorucovatele + Vybor zalozil zamecnickou firmu?!
To: ruznar@o2active.cz,kriz@ikon.cz, lnenicka@zivnobanka.cz, MartinSpilka@seznam.cz

1. Dobry den, jsou prosim zajisteny klice od vchodu pro postovni dorucovatele tak, aby nam mohli bez problemu dorucovat postu i po vsemi vlastniky nevyzadane vymene zamku 3. 7. 2007?!

2. Co je pravdy na tom, ze vejbori zalozili zamecnickou firmu a shaneji zakazky v nejblizsim okoli?!

Dekujeme za vase brzke odpovedi a zajisteni klicu pro dorucovatele, pripadne nevymenu zamku, dokud nebude tato podstatna zmena spolecneho majetku schvalena spolecenstvim dle stanov, tj. vsemi vlastniky. Pokud bude zamek vymenen, aniz by to vlastnici schvalili, ponesete si za to zodpovednost vc. z toho vyplyvajicich nakladu. A s nasimi hlasy rozhodne nepocitejte.

Vlastnici

12:08 dop.  
Blogger Unknown said...

AROGANCE RUZNARA A STIZNOST NA NEJ REVIZOROVI OHLEDNE AROGANCE A PROTIPRAVNOSTI JEDNANI DLE STANOV BUDE ZASLANA NA jan.grusser@rb.cz

ruznar@o2active.cz 9.21
Re: URGENT: Zajisteni klice pro postovni dorucovatele + Vybor zalozil zamecnickou firmu?!

Vy blazinku,

s Vasim hlasem rozhodne ani pocitat nehodlam a uz vubec ne dale reagovat na Vase vesmes anonymni mentorovani.

vejbor c. 1

PS: Vy si opravdu myslite, ze Vase nazory zmeni zivota beh?

12:30 dop.  
Anonymous Anonymní said...

---------- Forwarded message ----------
Subject: Re: URGENT: Zajisteni klice pro postovni dorucovatele + Vybor zalozil zamecnickou firmu?!
To: vybor a Kriz

Drzoune, pocitejte s tim, ze na vas podavame stiznost revizorovi dle stanov a ze bude projednana na shromazdeni, pravdepodobne vc. navrhu na odvolani neschopneho, resp. veshoschopneho vyboru! Vlastnici

12:36 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Dobry den,

dekuji panu G. za opravu pravopisu, pri rychlem psani se to stava, dam si na to pozor, aby jste mel klid.

Nevim, co na vymene zamku je za "podstatnou zmenu", ke ktere je nutny souhlas spolecenstvi. Nejedna se o zmenu vzhledu domu, rezimu chodu domu apod. Budete mit pouze jiny klic...
Jake banalnejsi ukony tedy muzeme, dle Vaseho nazoru vykonavat?

Prominte mi to, ale to uz muzeme na shromazdeni schvalovat i postavu uklizecky spolecnych prostor a o teto hlasovat.

Uvedomuji si, ze forma dopisu nebyla zvolena stastne a stejne tak terminy, za to se jako vybor SVJ omlouvame. Pravdou je, ze je doba dovolenych.

K veci:
- klice se budou vydavat jeste dnes a take 9.7.07.
-klice pujdou pridelat dle potreby prostrednictvim Ikonu za poplatek cca 50 Kc/klic (tedy cca o 20 Kc vice nez bezny klic). Opatrenim jsme chteli minimalizovat pocet klicu, nikoho tedy nenutime mit jen jeden.
- k vymene zamku a spusteni systemu v garazich by melo dojit 10.7.07

Zbytek, tedy ostraha, bude jak pise pan Ruznar, predmetem diskuse na pravidelnem shromazdeni v 09/2007, tedy k zadnemu navyseni pravidelnych plateb nedochazi.

Dekuji vsem za pochopeni a nepiste mi nekteri prosim anonymni emaily, chce-li mi nekdo neco sdelit, nemusite se schovavat.

M.Spilka

2:34 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Omlouvam se, tak klice se budou po dohode s temi, co si je jeste nevyzvedli vydavat jen dnes 2.7.07 ve 1447 mezi 17-20 hod

Novy zamek by mel fungovat od 4.7.07, mejte ho tedy prosim pri sobe.
Dekuji
M.Spilka

2:39 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Vazeni,

jeste k jedne poznamce jednoho pisatele vyse, cituji: "Vzdyt ani neumi svolat usnasenischopne shromazdeni".
Asi to neumime.Jak se to prosim dela?
To snad umelo jen gestapo, nebo KSC, ze vsichni dorazili a hlasovali (vetsinou jednomyslne)

Diky za pochopeni.
M.Spilka

2:45 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Subject: Re: URGENT: Zajisteni klice pro postovni dorucovatele + Vybor zalozil zamecnickou firmu?!
To: ruznar@o2active.cz
Cc: kriz@ikon.cz, MartinSpilka@seznam.cz, lnenicka@zivnobanka.cz

Jako vy zastupuji stanovisko vice vlastniku, proto to piseme najednou. Myslite si, ze vam budeme psat vsichni jednotlive to same?! Na rozdil od vas dodrzuji stanovy, zakony (vc. tech o zdravem rozumu) a usneseni shromazdeni. Vy jste povinnen poslouchat usneseni shromazdeni. Vlastnici




2007/7/2, ruznar@o2active.cz:

A co jeste prosim? Budu za usvitu zastrelen? Nebo se mi jinak, samozrejme anonyme, pomstite? Verte, ze mam prostredky, abych zjistil kdo jste, ale vzdyt ja uz to presne vim, ze pane tajemny........ A take vim, ze za temi invektivnimi anonymy stojite stale jen Vy jako jedna osoba (to musi byt docela schiza zakladat si kvuli tomu zvlastni adresu, jste vubec chlap?).

A uz me prosim nezdrzujte od prace, stejne my dva spolu uz nic lepsiho nevyresime a soucasne se domnivam ze jsem Vam jiz jako osobe venoval dost sveho casu.

predem Vam dekuji za ochotu a projevenou ucast.

PS: A plnte prosim odhlasovane Stanovy SVJ, alespon tak jako ja.

Howg.

5:01 dop.  
Anonymous Anonymní said...

---------- Forwarded message ----------
Date: 2. 7. 2007 13.58
Subject: Re: URGENT: Zajisteni klice pro postovni dorucovatele + Vybor zalozil zamecnickou firmu?!
To: MartinSpilka@seznam.cz
Cc: ruznar@o2active.cz, lnenicka@zivnobanka.cz

1. Ktere slovo mate na mysli jako neslusne?! Drzy je diagnoza, a to jeste mirna, vzhledem k tomu, ze vedome prekracujete pravomoce vam sverene.
2. Piseme z tohoto mailu hromadne.
3. To, ze nejste schopni svolat/zajistit osobnim nasazenim usnasenischopne shromazdeni je dukaz vasi zakladni neschopnosti, resp. lenosti. Dle stanov existuji i jine cesty hlasovani, nez je to na shormazdeni. Muzeme dat do stanov korespondencni + osobni formu.
4. Vetsina rozhoduje tam, kde to neni vyhrazeno vsem, tj. o podstatnych zmenach spolecnych prostor, atd. Viz stanovy. A toto jsou zmeny nejen podstatne casti (o to se s Vami klidne budeme soudit), ale zejmena zbytecne!


2.7.07, Martin Spilka:
Pane *.,

nevim proc nepisete z Vaseho emailu, a nepouzivejte prosim neslusna slova. Diky

Reknu Vam jedno, chcete-li cekat na schvaleni VSEMI vlastniky, pak se tak nestane NIKDY, nebot se nikdy nesejdou vsichni na shromazdeni. A hlavne rozhoduduje vetsina, pokud je toto usnasenischopne, jako ze posledne nebylo. Shromazdeni se ma vyjadrovat k podstatnym vecem, jako je napr. zminena ostraha, to bude diskutovano, omlouvam se, ze to nebylo zmineno v dopise zretelne.

Chcete tedy dle Vaseho nazoru postupovat podobne i pri schvalovani zmeny rezimu EPS, ktery Vam tolik vadi, cekat az bude 100% vlastniku souhlasit s prepojenim na pult apod., muzete toto navrhnout na shromazdeni, ze pozadujete 100% souhlas se zmenou rezimu EPS.

Vy povazujete vymenu zamku za podstatnou zmenu majetku, to snad ne, dle stanov mame k takoveto zmene mandat. Opravdu nevim co banalnejsiho bychom tedy mohli dle Vas rozhodovat sami. Proto existuje vybor, aby v mezidobi mezi shromazdenimi takoveto veci resil. Nekdo si stezuje, ze se nic neresi, nekdo, ze se neco resi.

Vydavani klicu bude jeste 9.7. a vymena zamku 10.7.

Dekuji za pochopeni
M.Spilka


+ 11.52 K nize uvedenemu,

bylo dohodnuto s temi, co si klice jeste nevyzvedli jejich predani dnes 2.7., tedy 9.7 uz vydavani nebude.

Novy zamek by mel fungovat od 4.7.

viz blog

M.Spilka

5:02 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Pouhym letmym pohledem lze rozdelit prispevky do dvou skupin: 1) konstruktivni 2) urazlive

Vetsina odpurcu pada do 2). Zajimave pozorovani :-(

Pokud si nekdo nemohl vyzvednou z nejakeho duvodu nove klice, mozna by se mohl obratit na vybor a domluvit se na reseni.

Jsem vlastnik, nejsem clenem vyboru a jsem velmi rad, ze k vymene zamku doslo, takze pokud nekdo pise, ze s vymenou nesouhlasi, at se prosim nepodepisuje "vlastnici".

Jsem take rad, ze nejsem clenem vyboru, protoze vest dialog s nekterymi z vlastniku musi byt dost vycerpavajici :-(.

Doufam, ze pokud nekdo nedostal pozadovany pocet klicu, unese financi zatez 50Kc a dokoupi si potrebny klic.

5:09 dop.  
Anonymous Anonymní said...

ODPOVED PRO NENAPADITEHO SPILKU A JEHO
Vazeni,

jeste k jedne poznamce jednoho pisatele vyse, cituji: "Vzdyt ani neumi svolat usnasenischopne shromazdeni".
Asi to neumime.Jak se to prosim dela?
To snad umelo jen gestapo, nebo KSC, ze vsichni dorazili a hlasovali (vetsinou jednomyslne)

MOSITE SPOLUVLASTNIKY PRESVEDCIT ARGUMENTY, ZE SE JIM TO VYPLATI! ALE NA TO VY NEMATE!

OPAKUJI: LZE ZAVEST HLASOVANI OSOBNI A KORESPONDENCNI, NEMUSI SE SVOLAVAT SCHUZE VICEKRAT, NEZ 1 X ZA ROK!

6:01 dop.  
Anonymous Anonymní said...

AD mlcici vetsina, vetsina:

To nam pirpomina Jirankuv (v)tip: At pocitame, jak pocitame, blbcu je vzdycinky vetsina!

6:07 dop.  
Anonymous Anonymní said...

15.18
Subject: Re: URGENT: Zajisteni klice pro postovni dorucovatele + Vybor zalozil zamecnickou firmu?!
To: Martin Spilka
Cc: ruznar@o2active.cz, lnenicka@zivnobanka.cz

Zmena zamku spada pod priklad modernizace nize v podstatnych zmenach, ale to je prdepodobne za hranici Vaseho chapani. A zejmena je tato zmena zbytecna, coz uznava i Ruznar na bloqu, kde pise, ze pokud lide nebudou zamykatt, jsou to vyhozene penize.

Presvedcovat ne se samopalem, ale s argumenty. Ale na to take prdepobne nemate.

Za vetsinu vlastniku Ustvan Lety aneb S nasi praci souhlasi dle poslednich pruzkumu vetsina spoluvlastniku



2.7.07, Martin Spilka
Čl. IV

Podstatné změny společných částí domu

Společenství dále zajišťuje se souhlasem všech členů společenství změny stavby (nástavby, přístavby, rekonstrukce a modernizace ) a změny v užívání stavby.

Pripada vam vymena zamku u dveri jako podstatna zmena, nebo co????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To snad ne!!!, nebo vyse uvedenemu fragmentu ze stanov nerozumite?

Co si to dovolujete, ze nejsme schopni osobnim nasazenim svolat vsechny na shromazdeni. To mame chodit po chodbach se samopaly a nutit vlastniky k ucasti na shromazdeni???!!!!
Ano hlasovani muze byt korespondencni, ale ted tam korespondencni hlasovani neni, krome clanku XII stanov, kdy je souhlas vsech vyzadovan ze zakona. Nic Vam nebrani to navrhnout na shromazdeni a dat do stanov. Ted se ridime platnymi stanovami, mohl jste to navrhnout jiz minule, nikdo Vam nebranil.

"Vetsina rozhoduje o tom, kde to neni vyhrazeno vsem???? "Co to je za blabol.

Pokud je vas vice, tak prosim cisla bytu a jmena, at vim s kym mluvim, v opacnem pripade se s vami nadale odmitam bavit a odpovidat na anonymni korespondenci.

M.Spilka

6:21 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Zmena zamku spada pod priklad modernizace nize v podstatnych zmenach, ale to je prdepodobne za hranici Vaseho chapani. A zejmena je tato zmena zbytecna, coz uznava i Ruznar na bloqu, kde pise, ze pokud lide nebudou zamykatt, jsou to vyhozene penize.

Presvedcovat ne se samopalem, ale s argumenty. Ale na to take prdepobne nemate.

Za vetsinu vlastniku Ustvan Lety aneb S nasi praci souhlasi dle poslednich pruzkumu vetsina spoluvlastniku

6:38 dop.  
Anonymous Anonymní said...

PROSIME MAJITELE TECHTO STRANEK VYMENIT ADRESU jan.grusser@rb.cz VYSE ZA a-soumen@seznam.cz! DIKY.

7:26 dop.  
Anonymous Anonymní said...

No a najednou to vypada tak ze to co nam bylo doruceno ,vlastne vubec nebylo tak mysleno..
Co se tyka urazek nemyslim ze anonymni by byli sprostejsi nez vy z vedeni SVJ ba naopak.
Pane Ruznare,myslite ze je nutne psat na verejny blog o odvodu zakonych poplatku v souvislosti s pronajatym bytem.Mne osobne do toho nic neni ja nic nepronajimam, stejne jako vam at treba jste predsedou SVJ ,musim rict ze jste mne hluboce zklamal.
Navic prave od vas a p.Spilky jsem cekal vecnejsi odpovedi a zatim jste se snizily pouze k tomu, ze zesmesnujete prave ty konstruktivni navrhy,po kterych tak volate(viz .zamecnik-byt na jeho miste jiste se vam ozvu....).Nejdrive chcete omezit pocet klicu,najednou vydate kolik si kdo rekne,nejdriv inforujete o zajisteni bezp.sluzby a najednou ji jeste nemate a cekate na vyjadreni vlastniku.

12:25 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Vazeni vlastnici Peluskova 1444+ Lipnicka 1447,

rozhodli jsme se jiz Vas dale nenapinat a poodhalit Vam alespon malounko rousku naseho tajemstvi tzn. zodpovedet Vam na otazku Kdo ze to za Vas v roli Zorra mstitele, Spidermana a Janosika vystupuje pod tajemnym pseudonimem "vlastnici" a brani jako..... (ted me zrovna nenapadlo prihodne zvire) Vase zakonna prava a naroky proti vsechoschopnym sqvelim vejborum???!!!
Ano, ti co zde na tomto bloku vystupujeme pod nekolika smyslenymi postavami tzn. zamecnika, babicky, slusnaka a tvrdaka vcetne Sultana s Tyrlem jsme My tzn. Ja s panem Gruserrem a Bubnikem.

Dovolte nam soucasne timto Vas vyzvat, aby jste se vsichni dostavili na pristi shromazdeni vlastniku jednotek a pomohli nam vsemi prostredky svrhnout autokratickou vladu techto lynich a neschopnych vejboru a nastolit vladu nas jedinych spravedlivych.

Soucasne nam dovolte, abychom Vas pozvali na predvolebni akci slavnostniho odvrtavani neschvalenych zamku (muzete nam treba pomoci drzet naradi), ktera se kona dne 5.7.2007. Pivo a gulasek zdarma.

Pod volebnim sloganem "Vsichni za jednoho, jeden za vsechny a Buh s Vami".
Miroslav Dušín

11:44 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Lide ze 144 dostali klice i od 1447, naopak ne, pricemz lide ze 1447 jsou spoluvlastniky pozemku pod 1444/1447 a maji pravo prochazet i domem 1444, protoze od nej na zacatku dostali klice (zkratka nejen k zastavce a ze zastavky autobusu). I v tomto pripade vejbori porusuji Čl. XIV stanov

... povinnosti člena společenství

(2) Člen společenství má povinnosti vlastníka jednotky a člena společenství uvedené v příslušných ustanoveních zákona o vlastnictví bytů a těchto stanov, zejména má povinnost

...

e) zdržet se jednání, jímž by zasahoval do práva ostatních členů společenství

s. 11

1:15 dop.  
Anonymous Anonymní said...

AdAbsurdum aneb zlatá mříž, diamantový zámek, ...

Vážení spoluvlastníci, rozhodli jsme se, že teď, jak bude to volno, je třeba neprodleně zmodernizovat dveře s ohledem na zvýšení pocitu bezpečnosti nás všech, takže ve čvrtek namontujeme zlaté mříže a diamantové zámky a bodygarda se samopalem. Klíče budou vydávány v noci ze středy na čvrtek od 0.00 do 0.01 v místnosti u schránek v 1447 proti předložení OP, popř. nájemní smlouvy, v ceně 100 000 Kč/ks. Děkujeme za pochopení a doufáme, že po tomto opatření se již budete všichni cítit opravdu, ale opravdu bezpečně. Spoluvlastníci a spřízněné firmy Zlatá mříž a Nesmírná vesmírná bezpečnostní agetura :)

3:41 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Ukradené hasičáky byly pojištěny, že?!

3:44 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Gruserra neznám,Bubník je blbec,ale to neznamená že s vámi souhlasím úplně ve všem Mirečku.
Taky vlastník a trvale bydlící zde NaHrádku.

3:51 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Anonymní said...
Ukradené hasičáky byly pojištěny, že?!
-vyhledem k tomu ze jsou soucasti nutneho zarizeni spolecnych casti domu,dle zakona nutneho zarizeni,predpokladam ze ano.Stejne jako dvere,kliky ,vytah ,strecha a dalsi.-
Ohledne sklepnich koji,ty si musi kazdy vlastnik pojistit v ramci pojisteni domacnosti.
Ale myslim ze rozsah pojisteni naseho spolecneho majetku vam pane nebo pani bude muset zodpovedet nekdo kompetentni.Treba p.Ruznar nebo p.Kriz,jelikoz ja pouze predpokladam.

4:03 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Kdo je tady blbecek, kdyz ani neumite napsat nase jmena: Bubenik a Grusser & Co.

4:53 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Dodatek pro toho inteligenta, co tu komoli jmena: Kdyz nekomu dojdou kloudne protiargumenty, zacne ostatni titulovat blbecky, ze?! Spoluvlastnicia

4:56 dop.  
Anonymous Anonymní said...

mame vymenene zamky a k cemu to bylo,kdyz je porad odemceno,vsichni kdo chcete krast,v lipnicke 1447 staci,kdyz kopnete do dveri-sezame otevri se.
Bylo nam to treba?Je uplne jedno jestli mame bezpecnostni zamky,kdyz se nepouzivaji-vyhozene penize z okna.............ZA VSECHNY MAJITELE VAM VYBORE PEKNE DEKUJI.
JEN TED NEVIM ZDA TO MAME PLATIT MY,NEBO VY ZE SVEHO Vazeny VYBORE.
:JA-VLASTNIK:
PS:Je nekdo kdo se prida?co vy si o te akci myslite?Jen tak mimochodem do garazi se taky nezamyka...........................
Pro oponenty jeste jednou:Jaky smysl ma bezpecnostni zamek,kdyz se nezamyka???????????????????????
Na idiotske prispevky nebudu odpovidat.
....................................

3:17 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Anonymní řekl(a)...
- s kým byla projednána cena akce "klíče" za 41 275,- Kč???

Ze mne tada nedostanou ani tu jednu Korunu -ceskou-

3:35 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Vy reptalove, muzeme tam mit hovezi kuze misto dveri...
Kdyby to byl vstup do vaseho RD, tak se taky budete snazit mit lepsi zamek a nebudete argumentovat, ze to stejne z rodiny nekdo nezamyka.
Co to mate proboha za pristup.

2:03 dop.  
Anonymous Anonymní said...

kdyby slo o muj RD tak si tam koupim ten nejdrazsi zamek jakej je,taky si tam dam bezpecnostni zavoru,a zaplatim za to treba 50 tacu protoze kdyz bych mel na barak mam i na ten blbej zamek zamek,ale v prvni rade, taky ho budu zamykat a zaplatim si to ze svyho.Neplette si RD se spolecnejma prostorama v cinzaku,kde se svevolne vyhodi 41 tisic ze spolecnyho fondu z okna prestoze ten zamek polovina lidi ani nezamkne a pardon 41 tisic + bezpecnostni stitky a hlavne ,DOPREDU SE VEDELO ZE TY DVERE SE STEJNE NEZAMYKAJ jeste hur ANI NEZAVIRAJ..Co dal.
Zprovoznime nefunkci protipozarni system a napojime ho na centralni pult,vybudujeme si asfaltovou cestu v Lipnicky a nakonec postavime i ten posledni barak co tu uz mel stat-vse na co se Eshel vys... zaplatime ze svyho,jen proto ze si tady nekdo masti kapsu a jde na ruku Eshelu za asistence Ikonu kterej se spolu s Eshelem drzi za rucicku.Za tri roky sme meli moznost si akorat precist soupis pozadavku na Eshel ale to je asi tak vsechno ani vic ani min,jenze z toho se panove a damy nenazereme.
Nevidim a neslysim.
A s kuzi do dveri nebo koralkama s tim na nas nechodte to sou jen blaboly pro dvanactilety deti.Nic chytrejsiho sem si tu odvas jeste neprecet.Boha bych se na vasem miste nedovolaval,i kdyz i ty blby ma panbuh rad.Tak jeste trochu fantazie .Uz to tady nekdo psal,masteni kapes a tlak majitelu garazi ,to je jedinej duvod.
To at si v garazich postavej strazni budku tady uz taky nekdo napsal.,to je opravdu jen a jen jejich zalezitost ,ale at do toho netahaj ty co na garazich nevlastnej ani metr.

5:53 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VÁŽENÍ, PROČ TAK USILUJEME O OCHRANU A OBRANU DOMU PŘES NĚJAKOU BEZPEČNOSTNÍ ČI AGENTURNÍ FIRMU???!!! TO JE PRVNÍ OTÁZKA, KTEROU JE TŘEBA SI POLOŽIT. KDE TO VLASTNĚ VŮBEC VZNIKLO???!!!VŽDYŤ VĚTŠINA LIDÍ O TO VŮBEC NESTOJÍ A NEMÁ ZÁJEM O TAKOVÝTO ZPŮSOB OCHRANY. ZAMYKÁNÍ VSTUPNÍCH DVEŘÍ JE TOHO DOKLADEM. (MOŽNÁ I TI, CO DOPOSUD ZAMYKALI, TAK TEĎ NA PROTEST PROTI PROTIPRÁVNÍMU JEDNÁNÍ VÝBORU - A ZASLANÝM DOPISEM - ZAMYKAT PŘESTALI...) OTÁZKA ZNÍ. KOMU CHCE VÝBOR VLASTNĚ CHRÁNIT MAJETEK?! MÁME TADY SNAD OSOBY VIP??!! POKUD ANO, TAK TYTO MAJÍ ZE ZÁKONA VLASTNÍ OCHRANKU, A OSTATNÍ NENÍ TŘEBA ŘEŠIT... NENÍ TO VŮBEC ZAPOTŘEBÍ, PROTOŽE ZA PRVÉ DŮM JE POJIŠTĚN, A ZA DRUHÉ LZE PŘEDPOKLÁDAT, ŽE I KAŽDÁ DOMÁCNOST JE POJIŠTĚNA, A TO UŽ NECHCI HOVOŘIT O TZV. DOMÁCÍCH FIRMÁCH ČI SPOLEČNOSTECH ...OPRAVDU SE NEHODLÁME PODÍLET NA TOM, ABYCHOM CHRÁNILI FIREMNÍ MAJETEK V KONKRÉTNÍCH ZAKOUPENÝCH ČI PRONAJATÝCH BYTECH... A PAK MÁ JEŠTĚ KAŽDÝ MOŽNOST PO SOBĚ ZAMYKAT - A TÍM JE DÍLO DOKONÁNO. NIC DALŠÍHO NENÍ TŘEBA VYMÝŠLET. OPRAVDU NIC. FUNGUJE TO SKORO VŠUDE. A SPOLEHLIVĚ. JE TO VELMI JEDNODUCHÉ A VELMI PROSTÉ. OTOČIT KLÍČEM. NIC VÍC, NIC MÍŇ. MIMOCHODEM ODPOVĚDĚL UŽ NĚKDO NA OTÁZKU, NAČ SE VYMĚŇOVALY I ZÁMKY KE KONTEJNERŮM???!!! NA ŘEČNICKOU OTÁZKU SI ODPOVÍME - TO PROTO, ABY JICH MĚLO ZKRÁTKA A DOBŘE CO NEJVÍCE LIDÍ?! VŽDYŤ JE TO CELÉ POSTAVENÉ NA HLAVU...REAGUJI TADY NA PŘÍSPĚVKY, KTERÉ KROM JINÉHO ZMIŇUJÍ TO, ŽE KLÍČE MÁ KDE KDO??!! ANO, A TEĎ TO VÝBOR VYMYSLEL TAK ÚŽASNĚ, ŽE JE MÁ KAŽDÝ Z ULICE - (SNAD POCHOPÍTE O ČEM V SOUVISLOSTI S KONTEJNEROVOU MÍSTNOSTÍ A VÝMĚNOU TOHOTO ZÁMKU HOVOŘÍM ... TI, KTEŘÍ TO SNAD JEŠTĚ NEZJISTILI, TAK NA TO ZCELA JISTĚ VELMI BRZY PŘIJDOU...) TENTO KROK BY MĚL NĚKDO ZCELA JASNĚ ŘÍCT, PROČ SE K TOMUTO PŘISTOUPILO!!!JSME PŘESVĚDČENI O TOM, ŽE BYCHOM NEMĚLI NIKDY PŘIPUSTIT, ABY SE VÝBOR POD ROUŠKOU OCHRANY MAJETKU ZAŠŤIŤOVAL TÍM, ŽE JE NEZBYTNĚ NUTNÁ NĚJAKÁ "OCHRANKA", KTERÁ BUDE VŠELÉKEM. NEHODLÁME - JAKO VLASTNÍCI - PODÍLET SE NA TOM, ABYCHOM SE STALI - PRODLOUŽENOU RUKOU VÝBORU - DO BUDOUCNA ZAMĚSTNAVATELI DODAVATELSKÝCH AGENTURNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH FIREM. OPRAVDU NEHODLÁME JAKO ČLENOVÉ SPOLEČENSTVÍ ZPROSTŘEDKOVÁVAT PRACOVNÍ MÍSTA KOMUKOLIV!!! JSEM VLASTNÍK BYTU, NIKOLIV PERSONÁLNÍ VÝBĚROVÁ AGENTURA PRO ZAMĚSTNAVATELE POCHYBNÝCH SLUŽEB!!!
VÁŽENÍ, ZAMYKEJME, A TÍM KONEČNĚ UKONČÍME TUTO DEBATU. ULEVÍ SE PŘEDEVŠÍM "VÝBORU", KTERÝ NEBUDE MUSET DÁL VYMÝŠLET DALEKOSÁHLÉ PROJEKTY (SAMOZŘEJMĚ BEZ OSTATNÍCH ČLENŮ SPOLEČENSTVÍ)NEPŘIPUSŤME DALŠÍ NAŠE ZATAHOVÁNÍ DO PROCESU "OCHRANY MAJETKU". PROTOŽE POKUD OTOČÍME ZÁMKEM, JE VŠECHNO V POHODĚ. PLNĚ SOUHLASÍM S VÝŠE UVEDENÝMI PŘÍSPĚVKY NA TÉMA, PROČ VLASTNÍCI ZE 1444 MAJÍ KLÍČE OD PROSTORU 1447. JSOU TADY ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI??!! ODMÍTÁME TAKOVÉTO PRAKTIKY VE SVÉ PODSTATĚ. KDO TADY ROZEHRÁVÁ TUHLE POLITIKU? DALŠÍ NESMYSLY A SPOUSTY NEDOROZUMĚNÍ. BUDEME NA SEBE PRÁSKAT, ŽE NĚKTEŘÍ JEDNOTLIVCI NEZAMYKAJÍ?! TAK KONKRÉTNĚ - NÁHODOU JSME BYLI V PONDĚLÍ SVĚDKY TOHO, JAK V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH JEDNA MLADÁ PANÍ ZE 1444 PROFRČELA KOLEM SCHRÁNEK, PŘED NÁMI KRÁSNĚ ZAMKLA -A EJHLE, NAPADLO NÁS VZÍT ZA DVEŘE U GARÁŽÍ - A ŽE NEUHODNETE, ZDA BYLY ZAMČENY?...VÝBORE, VRAŤTE SE K PŮVODNÍ OTÁZCE - CO CHCETE CHRÁNIT A KOHO??!! MAJETEK FIREM, TĚCH, KTEŘÍ JSOU V ZAHRANIČÍ ČI SI KOUPILI BYT JAKO INVESTICI A VŮBEC TADY NEBYDLÍ?! (DOUFÁME JENOM, ŽE ASPOŇ ŘÁDNĚ PLATÍ SLUŽBY, ABYSTE NÁM NEMUSELI ROZPOČÍTÁVAT ZVÝŠENÉ ČÁSTKY NÁM OSTATNÍM, "JENOM BYDLÍCÍM" ... TOTIŽ MY VŠICHNI OSTATNÍ-BYDLÍCÍ - MÁME SVÉ MAJETKY POJIŠTĚNY, A NEPOTŘEBUJEME NA TO DODAVATELSKOU BEZPEČNOSTNÍ AGENTURU!!! (A SNAD PROZATÍM POSLEDNÍ POZNÁMKA - MYSLÍM ŽE PŘÍSPĚVEK O ZLATÉ MŘÍŽI A DIAMANTOVÉM ZÁMKU MNOHÝM OTEVŘEL OČI. VYSTIHUJE TADY TOTIŽ TO, CO SE ZHRUBA ZA POSLEDNÍ MĚSÍC OD ZASLÁNÍ VÝBOROVÉHO DOPISU ODEHRÁLO - BEZ NÁS O NÁS - DIREKTIVNĚ, BEZ ODMLOUVÁNÍ A NA PŘÍDĚL. A ZNOVU OPAKUJI - ROVNÝ NAD ROVNĚJŠÍMI. TOHLE K ŽIVOTU NEPOTŘEBUJEME!!!HOVOŘÍ SE O BYROKRACII, ALE VÝBOR JI NAD TISÍC PROCENT JEŠTĚ VYLEPŠUJE. PROMIŇTE, ALE PŘI VÝDEJI KLÍČŮ CHTÍT PO LIDECH KUPNÍ SMLOUVY?! VŽDYŤ TOHLE UŽ JE VÝSMĚCH VŠEM "TROCHU JEŠTĚ NORMÁLNÍM LIDEM". SNAD PRO DNEŠEK BY TO STAČILO...

7:45 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Co se tu ted rozplyvate nad agenturou, muzete svuj nazor vyjadrit na shromazdeni, kde o tom bude diskuse.

Lide ze 1444 chodi s odpadky pres 1447, proto maji tyto klice, co na tom nechapete!?

Zajem majitelu garazi je kamerovy system a dalsi vrata, to se tyka jen jich. Uvedomte si ale, ze sklepy pod 1444 maji pristup prave z prostoru garazi, takze zadny zajem jen garazniku.

Na Eshel zapomente, ten V etapu davno prodal.

8:13 dop.  
Anonymous Anonymní said...

naprosto souhlasim:
/VÁŽENÍ, PROČ TAK USILUJEME O OCHRANU A OBRANU DOMU PŘES NĚJAKOU BEZPEČNOSTNÍ ČI AGENTURNÍ FIRMU???!!!/
a ktomu poslednimu prispevku pane nebo pani,samozrejme ze budeme mit moznost se vyjadrit a tak to ma a musi byt.
Nezapomente ze puvodni zamer v nam zaslanych doporucenych dopisech ,tak jak jsem ho pochopil ja a jak uz vim mnoho ostatnich,totiz o nas bez nas.
Pokud by se zde neozvalo nekolik nespokojencu dokonce se zde pise o tom ze zlodeji jsou vlastne ti ,kteri maji vyhrady vuci jednani vedeni SVJ,sedelo by jiz dnes nekde v dome nekolik ochrancu ,ktere nikdo az na par jedincu nepotrebuje a nechce zivit.O tom ta diskuze je o tom ze se nas nikdo na nic nezeptal a jedna jak se mu zlibi.
Co kdyz dnes pujdu a vymenim v dome nekolik zamku a v dome vyvesim vyzvu k vyzvednuti klicu tak,jak se to hodi mne s tim zevsichni obyvatele jednotlivych bytu maji narok pouze na jeden klic,jiste by nadavali i ti kteri s jednanim SVJ takzvane souhlasi.Po nekolika dnech zacnu menit svuj program ,dle toho jak moc lide nadavaji,nedrive vydam o nekolik klicu na byt vice a pote ty same zamky umistim i k popelnicim a na vsechny ostatni dvere v dome.Dnes mam totiz pocit ze na dotycne zamky vedeni SVJ dostalo MNOZSTEVNI SLEVU.V dopisech se take psalo o jistem omezeni klicu na jednotlivy byt,nechapu proc nas tak chtel puvodne nekdo OMEZOVAT, ale rozdal jich neomezene mnozstvi do 1444. .
Na zaver jeden dotaz,videl uz nekdo zminene popelare ,kteri maji klic od naseho domu,protoze tem dotycnym osobam bych ja klice od sveho domu nedal.V predchozim prispevku zde na blogu totiz nekdo dokonce zminoval rodiny dum a srovnaval ho s nasim domem.

12:46 odp.  
Anonymous Anonymní said...

muze prosim nekdo odpovedet?? to obtloustle individum romske narodnosti vyvazejici popelnice a volajici na ridice projizdejicich vozu Lipnickou ulici !!!VY MRDKY!! ma klice i od naseho domu 1447??
totiz,ja bych toho muze odhadovala spise na nocniho prodavace drog a prznitele malych deti.

1:39 odp.  
Anonymous Anonymní said...

dodatek k příspěvku
"Lide ze 1444 dostali klice i od 1447, naopak ne, pricemz lide ze 1447 jsou spoluvlastniky pozemku …"

Navíc lidé ze 1447 potřebují přes 1444 také procházet k popelnicím, a sice těm na třízený odpad.

Vzhledem k tomu, že byl vyměněn i zámek místnosti s popelnicemi a klíče tak mají i popeláři, je náš dům nyní "doopravdy více zabezpečen" ...

12:53 dop.  
Anonymous Anonymní said...

dekuji vam za odpoved.
Cela ta akce "Kulovy Blesk" tedy pozbyva sveho smyslu!!

2:19 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Smysl mela ten, ze ted maji klice obyvatele domu, postak, popelari, Ikon a ne kdejaky soused, firma a remeslnik, ktery dodaval v prubehu stavby......ale to je asi pro vas malo

2:34 dop.  
Anonymous Anonymní said...

reaguji na prispevek vyse> nekdy i obtloustle romske individuum, pracujici jako popelar muze byt slusny clovek. Budte rada, ze jsou lide, kteri vami vyprodukovany odpad odveze, ja bych se v tom hrabat nechtela.

2:39 dop.  
Anonymous Anonymní said...

reaguji zase na vas prispevek,o slusnosti toho cloveka se pochybovat da a pokud jste cetla co jsem zde napsala v predchozim prispevku,jiste ste se docetla ze jsem byla svedkem toho jak dotycny clovek vola na projizdejici ridice projizdejicich vozu Lipnickou ulici !!!VY MRDKY!! .To znamena ze slusnosti nema ze moc ba nema vubec zadnou.A nejde mi o to ze nam vyvazi odpad,jde mi o to ze ma klice od domu,to on asi neovlivni protoze si nejak odemknout musi aby ty popelnice vyvezl,ale proc je od POPELARNY STEJNY KLIC JAKO OD VCHODU DO DOMU 1447??!!!!
Jeste chci prosim pozadat aby si pisatele prispevku poradne precetli prispevek na ktery reaguji a zdrzeli se demagogickych a nesmyslnych odpovedi a venovali se podstate veci .. Jsem si jista ze vetsina navstevniku tohoto blogu krome vas mila pani pochopila muj predchozi dotaz.
Protoze jak zde p.Ruznar jiz napsal ma dost prostredku,aby si zjistil kdo ze vlastne jste a znamkou 1-5 ohodnotil vas prispevek.

3:30 dop.  
Anonymous Anonymní said...

RE:Anonymní said... Smysl mela ten, ze ted maji klice obyvatele domu, postak, popelari, Ikon a ne kdejaky soused, firma a remeslnik, ktery dodaval v prubehu stavby......ale to je asi pro vas malo
/////////
Odpoved je taky odpoved,ale pokud si dobre vzpominam stavba byla dokoncena nekdy pred 3 roky a neumim si predstavit toho klicnika ,ktery od te doby chrani zmineny klic aby mohl tedy za 3 roky ukrast kolo.
Bohuzel ma minula prosba plati i na vas mili pane ci pani,ackoli odpoved tohoto typu se tu objevila uz nekolikrat.
Hci prosim pozadat aby si pisatele prispevku poradne precetli prispevek na ktery reaguji a zdrzeli se demagogickych a nesmyslnych odpovedi a venovali se podstate veci .. Jsem si jista ze vetsina navstevniku tohoto blogu krome vas mila pani ci pane pochopila muj predchozi dotaz.
Protoze jak zde p.Ruznar jiz napsal ma dost prostredku,aby si zjistil kdo ze vlastne jste a znamkou 1-5 ohodnotil vas prispevek.Navic omlouvam se ale musim konstatovat ,ze nazory reptalu jsou rozumne ,vecne a slusne,narozdil od schvalovatelu diskutovanych zmen.

3:39 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Vy mate teda casu, sedet u chatu a nadavat na to, ze po vas nekdo chce zaplatit cca 200 Kc.
Najednou jste tu vsichni experti na bezpecnost, zamecnici a projektanti EPS.
Takze konecne konstruktivni prispevek: Ano, popelarna mohla mit jiny zamek, co dalsiho navrhujete?

5:18 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Vazeni vlastnici,

dovolte mi reagovat na tuto "diskusi". Bohuzel jsem se z vaznych duvodu nemohl ucastnit minuleho shromazdeni.
Nicmene, pokud je mi znamo, tak se tam resilo zvyseni bezpecnosti formou vymeny dveri, kartovy system apod.
Myslim, ze vetsina pritomnych na shromazdeni souhlasila s tim, ze nejaka opatreni je treba udelat.
Vzhledem k vysokym nakladum techto opatreni jdoucim do statisicu se vybor rozhodl (po serii vloupani do sklepu a automobilu) resit situaci do radneho shromazdeni zatim jen vymenou zamku, s tim, ze dalsi bude projednano na shromazdeni (kde je k vyssi investici treba souhlasu).
Za 9 mesicu od minuleho shromazdeni jsem ja ani pan Ruznar (pokud vim)nedostal jediny email, ktery by navrhoval konkretni zmeny (ted nemluvim o EPS) prave co se tyce bezpecnosti. Uz jsem si myslel, ze je vam to jedno. Jsem rad, ze to tak neni. Proto vas vsechny zvu na dalsi shromazdeni, ktere bude cca za 3 mesice.

Diky
M.Spilka za vybor SVJ 1444+1447

6:13 dop.  
Anonymous Anonymní said...

ja musim reagovat na ten predchozi prispevek a vsichni slusni sousede prosim prominte mi a odpuste protoze jinak uz to nejde tak to zkusim polopate a po delnicku.
Ty musis bejt bud negramot ze nectes co tu lidi pisou a co jim vadi nebo ses dement a nechapes to nebo ses z vyboru a uboze se tady obhajujes a pokud ses z vyboru tak nas potez panbuh protoze takovej debil s takovejma nazorama to tu privede ke krachu.Ja uz vim ze mam blbyho a dementniho souseda ale chtel bych vedet kteryho mam litovat.
Nikomu nevadi 200 ale to co to stalo dohromady a taky jak se to provedlo a co to prineslo a prinese a jeste bude stat protoze sou to prachy nas vsech dokonce i tvoje blbe.Stoupni si pod okna do Lipnicky zavolej ze ses tu pro ty 200 a ja ti hodim 3x200 zabalim je do sutru a trefim te primo do kebule aby se ti rozsvitilo vole pak sebehnu dolu a dam ti jeste prez hubu pac lidi jako ty se maj mlatit na potkani. K popelnicim se ta vlozka nemela menit vubec a mohla zustat ta stara aby se usetrilo na neco jinyho treba jen cast na ty slohnuty hasicaky. Myslim ty usetreny prachy na ty jedny vlozce ty blbe.Ze maj lidi cas sem psat asi tak jako ty ale aspon se staraj o tu tvoji podelanou bezpeznost kterou ty sam potrebujes nebo treba viz popelarna pac ja nevim o tom ze tu v baraku probehlo zabiti nebo znasilneni nejakyho souseda......
.....................
Ses dement dement a zase dement.
......................

6:57 dop.  
Anonymous Anonymní said...

ja musim reagovat na ten predchozi prispevek a vsichni slusni sousede prosim prominte mi a odpuste protoze jinak uz to nejde tak to zkusim polopate a po delnicku.
Ty musis bejt bud negramot ze nectes co tu lidi pisou a co jim vadi nebo ses dement a nechapes to nebo ses z vyboru a uboze se tady obhajujes a pokud ses z vyboru tak nas potez panbuh protoze takovej debil s takovejma nazorama to tu privede ke krachu.Ja uz vim ze mam blbyho a dementniho souseda ale chtel bych vedet kteryho mam litovat.
Nikomu nevadi 200 ale to co to stalo dohromady a taky jak se to provedlo a co to prineslo a prinese a jeste bude stat protoze sou to prachy nas vsech dokonce i tvoje blbe.Stoupni si pod okna do Lipnicky zavolej ze ses tu pro ty 200 a ja ti hodim 3x200 zabalim je do sutru a trefim te primo do kebule aby se ti rozsvitilo vole pak sebehnu dolu a dam ti jeste prez hubu pac lidi jako ty se maj mlatit na potkani. K popelnicim se ta vlozka nemela menit vubec a mohla zustat ta stara aby se usetrilo na neco jinyho treba jen cast na ty slohnuty hasicaky. Myslim ty usetreny prachy na ty jedny vlozce ty blbe.Ze maj lidi cas sem psat asi tak jako ty ale aspon se staraj o tu tvoji podelanou bezpeznost kterou ty sam potrebujes nebo treba viz popelarna pac ja nevim o tom ze tu v baraku probehlo zabiti nebo znasilneni nejakyho souseda......
.....................
Ses dement dement a zase dement.
......................

6:59 dop.  
Anonymous Anonymní said...

ja musim reagovat na ten predchozi prispevek a vsichni slusni sousede prosim prominte mi a odpuste protoze jinak uz to nejde tak to zkusim polopate a po delnicku.
Ty musis bejt bud negramot ze nectes co tu lidi pisou a co jim vadi nebo ses dement a nechapes to nebo ses z vyboru a uboze se tady obhajujes a pokud ses z vyboru tak nas potez panbuh protoze takovej debil s takovejma nazorama to tu privede ke krachu.Ja uz vim ze mam blbyho a dementniho souseda ale chtel bych vedet kteryho mam litovat.
Nikomu nevadi 200 ale to co to stalo dohromady a taky jak se to provedlo a co to prineslo a prinese a jeste bude stat protoze sou to prachy nas vsech dokonce i tvoje blbe.Stoupni si pod okna do Lipnicky zavolej ze ses tu pro ty 200 a ja ti hodim 3x200 zabalim je do sutru a trefim te primo do kebule aby se ti rozsvitilo vole pak sebehnu dolu a dam ti jeste prez hubu pac lidi jako ty se maj mlatit na potkani. K popelnicim se ta vlozka nemela menit vubec a mohla zustat ta stara aby se usetrilo na neco jinyho treba jen cast na ty slohnuty hasicaky. Myslim ty usetreny prachy na ty jedny vlozce ty blbe.Ze maj lidi cas sem psat asi tak jako ty ale aspon se staraj o tu tvoji podelanou bezpeznost kterou ty sam potrebujes nebo treba viz popelarna pac ja nevim o tom ze tu v baraku probehlo zabiti nebo znasilneni nejakyho souseda......
.....................
Ses dement dement a zase dement.
......................

6:59 dop.  
Anonymous Anonymní said...

pro jistotu sem to sem poslal nekolikrat at nemas problem to najit
!!!!!DEMENTE!!!!!

7:01 dop.  
Anonymous Anonymní said...

a rek bych ze tech sutru bude hodne podle toho kolik sem pise lidi
!!!!!DEMENTE!!!!!

7:03 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Dobry den,
prekvapuje me, jak nekteri lide reaguji, ale je to tu nazor proti nazoru, proto jeden svuj, s dovolenim, take pridam. Ja osobne s vymenou zamku nesouhlasim a nechapu, jak si muze nekdo myslet, ze diky vymene zamku mu nikdo nebude moci vykrast sklep, apod., preci to nema zadnou logiku, klic si muze kdokoliv dat pridelat a predat dalsim osobam, ani nikdo z vas nemuze vedet, zda vytrznosti v dome nedela nekdo z domu nebo jste si tim zcela jisti???? Sdelim vam jeden pripad, kdy k nam v minulem tydnu sli na navstevu dve osoby, dostali se k nam k bytu, aniz bychom o nich vedeli. Timto chci jen rict, ze vse zalezi jen na nas, zda budeme dodrzovat bezpecnost ci nikoliv, zda pustime do domu kohokoliv ci nikoliv, zda za sebou zamkneme dvere ci nechame odemceno a to jen proto, ze by vas to zdrzelo o par vterin vaseho casu. Chapu ty, kterym byl sklep vykraden nebo jim bylo rozbito auto, jiste to neni nic prijemneho, ale diky vymene zamku preci nemohu doufat, ze se neco zlepsi, to je preci smesne. Zamyslete se prosim nad sebou a kvuli bezpecnosti delejte to, co byste delat meli a nereste zbytecnostmi.Hezky den.

7:06 dop.  
Anonymous Anonymní said...

reaguji na pani ze 3:30>
Takze pokud mate pochybnosti o slusnosti popelare, tak ja mam zase problem s tim hulvatem co tady nazyva sve sousedy dementy jen proto, ze na jim (i Vami) zaslane prispevky nereaguji dle jeho predstav, udajne proto, ze nepochopili jejich podstatu.

Nekdo zde ma vice problem s 200 Kc (viz vyse) a nekdo s tim, kde je jaky zamek a jak to melo byt oznameno/projednano atd..

Pokud reaguji na jedno, neznamena ze (ne)souhlasim s druhym nebo jsem to druhe nepochopila. Nebo je nutne k diskusi s Vami se vyjadrit ke vsemu co rikate, a pokud to neudelam jsem dement a nechapu obsah?

12:37 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Mate pravdu, ze zamykani je na kazdem z nas, to nikdo za jine ovlivnit nemuze. Ale ze vam pripada smesne mit lepsi zamek, tomu nerozumim. Proc se tedy vyrabeji a lide je kupuji...

Tahle diskuse opravdu nema cenu pokud kazdou i sebemensi pozitivni zmenu splachnete nazory typu, ze se stejne nezamyka a karta na klice se da obejit atd.,... tak radsi nedelejme nic a mejme ruce v kline, osud je osud. Pokud by jste byl tim vykradenym vy, tak to proste uvidite trochu jinak.

Prosim toho pana nahore, at na muj komentar nereaguje, nechci byt ukamenovan sesti stovkami. Diky

12:48 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Potes se pise se "S" inteligente. Bouchni se do kebule sam a zopakuj si zakladni skolu, uz vcera bylo pozde.

Redeemer

2:43 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Souhlasim s tim ze tato diskuse nema cenu,protoze jeden prispevek je o koze a druhy o voze.Pokud zde napisu ja nebo nekdo jiny at slusne a spisovne nebo po hulvatsku ze souhlasi s vymenou zamku ale nesouhlasi s vymenou zamku za bezbecnostni zejmena u vchodovych dveri nebo zamkove vlozce k prostoru popelnic a tim jak to bylo provedeno o tom sme zde cetly a psaly, resp.narizeno.Ze odmitam nebo odmitame pochybny projekt za cenu 600 na byt a mesic a druzi zde neustale argumentuji ze nam vadi 200 korun(je to neco prez 41.000,-KC i vice plus rocni naklady na ostrahu), pak je to demagogie a cenu to nema.K tomu panovi co tituloval souseda dementem,vubec se mu nedivim, protoze diskuse ve stylu -a hasicaky byli pojisteny ze,nebo nesmysly o kuzi a koralkach do dveri,neni diskuse ale vysmech a tim dela zase blbce on z nas.Nikdo zde nerika ze se nema delat nic,nejdriv se to ale musi prodiskutovat a promyslet,ne delat unahlena narizeni a omezeni,ktera se pozdeji v tomto pripade zase ne tak pozde,ukazi jako chybna.Za dalsi,kdyz chce nekdo bezbecnostni zamek at si ho prosim namontuje, vzdyt je to jeho soukroma vec at si zabezpeci sklep i byt nikdo mu nebrani,ja mam na dverich dva bezpecnostni zamky a dokonce pojisteni domacnosti vsetne sklepa a citim se bezpecne,chcete se taky citit bezpecne,prosim ,ale postarejte se za sve, ne prosim ze spolecneho a pozehnani nas ostatnich.I presto vse,chapu vase rozhorceni nad tim ze vam neco ukradli a je mi to velmi lito a jiste bych se citil stejne,ale zel, je to presne tak,jak pise ten pan nahore rikejte mu treba hulvat ,ukradne se kolo treba i vice a krici se vrazda,hned se toho vyuzije nekde jinde.Krade se vsude, porad a krast se bude.

Pokud se chcete nechat slepe vest a platit za to,je to vase vec a ja to respektuji a jiste i vetsina zde ale respektujte prosim i vy nazor druhych,pokud chcete diskutovat na rozumne urovni jako ten posledni pan zde a mnozi jini pred nim nikdo vas jiste kamenovat nebude.

2:47 odp.  
Anonymous Anonymní said...

no,tak to nevydrzim a pridam se k hulvatum,vazene damy a vazeni panove spoluvlastnici,velice se vam vsem a obzvlaste tem slusnym zde,opravdu ze srdce omlouvam,preci jen si dovolim take prohlasit,ten clovek je opravdu !!!!DEMENT!!!! a protoze nejsem bez viny,kameny hazet nebudu.

3:01 odp.  
Anonymous Anonymní said...

na obhajobu pana,ktereho titulujete idiotem,nejspise neni inzenyr jako Vy,ale asi trefil hlavicku na hrebicek,ze pane ing.R.
preji Vam prijemnou noc

3:06 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Pan R. je tusim na dovolene, pochybuji ze vysedava na blogu, aby zde nekoho urazel, to nema za potrebi.

Dobre, take s celou radou veci nesouhlasim, a co se lidem zda spatne chapu,ale jak jste si mozna vsimli, nejednalo se jen o pouhy zamek, ale vymenu klik za koule vstupu ke sklepum a take do tech mistnosti, kde jsou nejaka zarizeni. A to je dobre. Nerikam, ze se tim vse vyresi, ale takto vybavene ty dvere mely byt jiz od Eshelu. Je zvykem dat vsechno nejlevnejsi, vybrat penize a zmizet.
A budme prosim na sebe slusni.

8:17 dop.  
Anonymous Anonymní said...

dobry den jen chci upozornit na dalsi blog http://garazepeluskova.ceskyblog.cz/ jsem presvedcen ze zastanci navrhovanych reseni(spolumajitele Garazovych stani)o kterych zde jiz par dnu diskutujeme o nem uz davno vedi a na muj prispevek jiste zareaguji pohorsene.

Aktualni prispevek na tomto blogu je od p.Ruznara je to TEN STEJNY KTERY ZVEREJNIL ZDE.Po precteni prvniho odstavce jsem dostal kamenem ja a moc dobre chapu PROC NA NASEM BLOGU NEZVEREJNIL PRAVE TUTO CAST:
Dobry den,
protoze vidim, ze nektere originalni a neotrele napady anonymnich stezovatelu typu “Co vsechno lze udelat, aby se spolecnost neposunula ve vyvoji ani o krok vpred aneb Kdyz to prece slo vyresit kdysi kyjem tak snadno, proc u toho nezustat?”, kterych se (jen pro Vasi informaci) nas spolecny problem garazi ale vubec netyka !(NEJSOU TOTIZ MAJITELE GARAZOVYCH STANI)!, rozhodl jsem se touto cestou zverejnit tento maly komentar k dane problematice.
_____
tuto cast sem si dovolil zvyraznit>NEJSOU TOTIZ MAJITELE GARAZOVYCH STANI<
obzvlaste zajimava je hitparada navrhovanych reseni(doporucuji prostudovat).Priznavam ze se mi rozsvitilo a v te souvislosti stoji za zamysleni otazka v cim zajmu je rozsirit zamyslenou bezpecnostni sluzbu i do obou domu,a rozdelit tak naklady na co nejvice lidi.Za dalsi pracuje p.Ruznar ve prospech naseho spolecneho majetku nebo aby ochranil hlavne ten svuj,je predsedou celeho SVJ nebo jen garazniku.A proc navrhuje setkani majitelu garazi k prodiskutovani navrhovanych zmen(v nasem pripade jen ostraha,klice) ohledne bezbecnosti ale spoluvlastniky pouze obytne casti vynecha a rozesle celemu SVJ doporucene dopisy ze kterych je naprosto jasne ze jde jiz o hotovou zalezitost s predbezne vycislenymi castkami,presto ze dnes po vlne nespokojenosti nekterych z blogeru tvrdi opak a slibuje ohledne ostrahy projednani na setkani SVJ. Jeste jedna myslenka pro obyvatele domu 1444,proc nam nas vybor nedal taky klice od garazi,pri pruchodu garazi by to zimnich mesicich nebo destivych dnech bylo zajiste pohodlnejsi at cestou z venkovniho parkoviste nebo cestou k popelnicim.
Protoze jeho predseda zastupuje hlavne sve zajmy,musim pred vami smeknout panove vytvorit tento VELKY PROJET pro zamaskovani svych vlastnich zajmu.To je na cenu MANIPULATOR ROKU.
-
Ales Ruznar
14. 4. 2007
Uz se na tom pracuje. Zpracovani konkretniho projektu “Zvyseni bezpecnosti v garazich” jsem zadal jiz Ikonu. Musim vsak soucasne hledat i alternativni a pokud mozno “co nejlevnejsi reseni”. Po vycisleni (doufam ze cca do mesice) navrhuji uskutecnit schuzi majitelu (uzivatelu) garazovych stani
-
Ales Ruznar
22. 4. 2007
Dobry den vazeni,
ano uvazuji o kombinaci obeho tzn. kamer napojenych k bezpecnostni sluzbe v kombinaci s vraty na chip.
-
Aktuální komentář.
Datum:4.7.2007
Ales Ruznar(ze by hledany ing.Redeemer?)
Jsem s Vami vsemi ochoten kdykoliv resit Vase problemy popr. dale jednat osobne.

5:14 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Covece, ty jsi uz vazne paranoidni, nech se lecit, proc mas neustale pocit, ze te chce nekdo ojebat. Mozna to mas z Eshelu, to chapu, ale to bude na dlouho se toho zbavit, to byli profici.

Jasne, Ruznar tu za tvymi zady kuje pikle, aby si mohl ochranit svou garaz. S kym by se mel na zabezpeceni asi domlouvat, nez s majiteli stani, nebo ti prisla faktura za kamery a vrata? Pise to na blog garazi, protoze se to tyka garazi.

Tu ostrahu musi mit vycislenou, kdyz o tom chce diskutovat ne, jestli to ma cenu? Pojd na shromazdeni a muzes to spolu s ostatnimi smest ze stolu, kdyz se ti to nelibi. A nech si sve teorie pro Iana Fleminga na novou bondovku.

Ja jsem majitelem stani, zaplatil jsem za novy cip pres 700Kc a jeste budu platit za kamery a instalaci vrat, necini mi to poteseni, ale vim, ze je to nutne.

Doma mate vsichni plazmovy televize, domaci kina ....., ale za dvere bytu umi mnozi z vas tak akorat strcit smradlavy pytel s odpadky...

Diky. Jo a nejsem ing. Ruznar (pro scenaristy)

3:17 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Ad plazmove televize, myslim, ze Vam muze byt jedno, co mame v bytech za vybaveni, mame ho pojistene z vlastniho a pokud vim, spolecne prostory jsou tez pojistene, tak nechapu, proc si stale myslite, ze kamerove systemy necemu pomohou a nove zamky apod., dnes rano opet nebyl zamcen dum, tak si radeji vy chytraku sednete ke dverim a hlidejte ty, kteri nezamykaji, tim si ochranite majetek vice nez kamerou, ktera neni ani pro Policii CR zadnou pomoci. Mejte se hezky, pokud to vubec ve strachu z toho, ze Vam nekdo neco ukradne, dokazete.

2:07 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Klidek, mne je jedno co mate doma, mne jde o to, ze za byt jste dali pres 2 mio Kc a najednou je vam zatezko par korun na zlepseni uzitnych vlastnosti domu. Ja vim, direktivne.
Instalace dalsich vrat v garazich (mimochodem tech co vedly drive na tankodrom) a kamer zpusobi to, ze vstup z garazi se stane zabezpecenejsim, tedy nejen pro majitele stani, ale take pro vas. A pritom toto budou samozrejme platit jen garaznici.
Ja mam take pojisteny majetek, ale to je az posledni nastroj, pokud ostatni selze. A rozhodne nemam v kalhotech z nejakych zlodeju. Nechci proste platit spoluucasti, sedet na policii, jen proto, ze na sklepich byla klika od Eshelu.

5:15 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Ja jsem v klidu, bez obav, jen se mi proste zlepsovani nelibi, jelikoz nicemu nepomuze, ba naopak, lide, s kterymi se bavim, jsou vsichni pouze nastvani a z trucu uz dokonce odmitaji dvere zamykat, myslim, ze kdyz Vy se snazite argumentovat tim,ze kdyz jsme meli 2mio na koupi bytu, tak mame na dalsi "zlepseni", za ty penize si radeji koupim dalsi zamek k bytu nez zamek, ktery nicemu nepomuze, bohuzel zijeme v dobe, kdy se krade vsude a vse, i ja jsem byla nekolikrat okradena a mile mi to nebylo, ale vim, ze mi tenkrat nepomohl ani kamerovy zaber.

6:30 dop.  
Anonymous Anonymní said...

no kdyz debatuje s majitelama garazi tak proc se potom nezepta majitelu bytu,ty chytrej na to odpovez,do garazi mi fakt nic neni a tam si delejte co se vam zlibi ale proc do toho projektu zatahuje i ty ostatni aniz by se jich zeptal.A o tom ten prispevek je .Krome toho ja sem ze 1447 a tim ze vymenil zamky od 44 a nedal nam klice zabranil vykonu nasich vlastnickejch prav(=ostatni ze 47) pac vsichni ze 47 taky spoluvlastnej 44 ty chytraku mrkni se do smlouvy,na to mi tady odpovez .On kdyby se zeptal a nechal si to schvalit tak mu to odsouhlasej vsichni,kdyby se zeptal a urcite by to taky bylo lip promysleny pac vic hlav vic vi.Ale ze to vybor udelal na svy vlastni triko,proto sou lidi nasrany.Vy argumentujete vsim moznym ale to dulezity nechcete slyset.To je porad pridte na schuzovat,ja mam dojem ze ste naopak pekne vysrany z toho co se tam bude dit az tam ty lidi pridou. A plazmovky mam dve a je ti do toho stejny prd jako nam do tech garazi,jenze my sme si toho vedomy a ty tu naopak pises kraviny.A vis co,ja se modlim aby to dal nekdo advokatovi ,protoze pak teprv budete vysrany az budete davat hlasovat kdo to poskozovani prav zaplati.To je totiz vsechno dohromady-klice,popelnice,zamky a taky o tom ze si tu delaj co chtej a nadrazujou zajem jednech nad nad zajem druhejch a to lidem vadi.Ja se nebudu podepisovat vlastnici jako jiny a jestli chces tak to vadi hlavne mne.Ja tu napisu o vlastnickejch pravech a jinej mi to vyvraci koralkama a kuzi,predseda SVJ palcatama a arogantnima poznamkama,s vama je debata dete do haje...................

12:16 odp.  
Anonymous Anonymní said...

/a kamer zpusobi to, ze vstup z garazi se stane zabezpecenejsim,tedy nejen pro majitele stani, ale take pro vas./

jo aha vy zabezpecujete garaze aby se nam vsem ulevilo od zlodeju a nasilniku,tak to aby sme vam za to byli vdecny ze jo.
Hele a co kolem baraku natahnout elektrickej plot,pod kuzi napichneme majitelum bytu chipy kdy jdeme do baraku a jestli za sebou zamkneme,uz sme to vyzkousely na psech.Na co chipovy karty.K hasicim pristrojum namontujeme pohybovy cidla,do vytahu kameru aby bylo jasny kdo se v nem poblil,do koupelen v bytech cidla smradu aby zase bylo jasny jestli nekdo moc pri potrebe nesmrdi.A kdyz uz sme u toho smradu tak nakup luxu na psi vykaly a zamestnat jednoho uklizece,kdyz muzeme ochranku,ktera bude za nas bude zamykat tak proc ne hovnosberace,kdyz po psech majitele neuklizej.Prece se nebudeme porad ohanet kyjem ze jo.Kdyz se mame cejtit dobre tak at to stoji za to at to za nas SVJ vsechno udela.Do hitparady pridat nakup vycvicenyho psa aby stacil uhlidat vsechny vchody,kabilek po nem uklidi ten uklizec a tomu cyklistovi co sem vozi kazdy rano klice neklice ten bordel do schranek treba ukouse obe nohy.

6:03 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Bicyklistu nech zit, ten nam vozi noviny! :o)

11:45 odp.  
Anonymous Anonymní said...

VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

5:17 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU Z DOMU 1447 SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

5:23 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU Z DOMU 1447 SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

5:23 dop.

5:28 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU Z DOMU 1447 SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

5:33 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Anonymní řekl(a)...
VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU Z DOMU 1447 SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

5:42 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU Z DOMU 1447 SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

5:45 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU Z DOMU 1447 SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

5:47 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU Z DOMU 1447 SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

5:23 dop.

5:51 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU Z DOMU 1447 SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

5:23 dop.

5:51 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

5:17 dop.


Anonymní řekl(a)...
VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU Z DOMU 1447 SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

1:00 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

5:17 dop.


Anonymní řekl(a)...
VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU Z DOMU 1447 SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

1:02 dop.  
Anonymous Anonymní said...

:17 dop.


Anonymní řekl(a)...
VÝBORE! VÁŠ PROJEKT S KLÍČI JE OPRAVDU NESKUTEČNÝ! JENOM SNAD JEDEN Z PŘÍKLADŮ: V SOBOTU VIDÍME Z BALKONU VYCHÁZEJÍCÍ SLEČNU Z DOMU 1447 SE SVÝM PASTEVECKÝM PSÍKEM, JAK SI POHAZUJE KLÍČKEM, PROCHÁZÍ ATRIEM, NECHÁ UDĚLAT POTŘEBU, A TÍM OPĚT ZPŮSOBÍ BORDEL,(A NIC SAMOZŘEJMĚ NEUKLIDÍ)... V POKLIDU ODEMYKÁ DŮM Č. 1444 A POKRAČUJE VE SMĚRU JÍZDY DO MÍSTNÍ VEČERKY A VZÁPĚTÍ SE TÍMTO DOMEM ZASE SPOKOJENĚ VRACÍ S NÁKUPEM...(BOHUŽEL VÁM TADY UŽ NEBUDE POSTAČOVAT ARGUMENT ČI POHÁDKA O KONTEJNEROVÉ MÍSTNOSTI, ŽE ANO...)TO JSOU TI ROVNĚJŠÍ NAD ROVNÝMI, JAK JSME SE O TOM ZMÍNILI UŽ V JEDNOM ZE SVÝCH PŘEDCHOZÍCH PŘÍSPĚVKŮ...MYSLETE A PŘEMÝŠLEJTE, CO JSTE SVÝMI NEUVÁŽENÝMI A NEPROMYŠLENÝMI KROKY ZPŮSOBILI A ZPŮSOBUJETE A NEDĚLEJTE Z OSTATNÍCH PITOMCE!
BYLO BY PROTO ŽÁDOUCÍ A JEDINĚ SPRÁVNÉ, ABYSTE DODALI ZA PRVÉ BEZODKLADNĚ VŠEM MAJITELŮM BYTŮ Z DOMU Č. 1447 KLÍČE OD TOHOTO DOMU V ODPOVÍDAJÍCÍM POČTU DLE KUPNÍCH SMLUV (A NIKOLIV PODLE MOMENTÁLNÍ NÁLADY)A ZA DRUHÉ ZÁROVEŇ KLÍČE OD DOMU Č. 1444, NEBOŤ TENTO DŮM JE (STÁLE JEŠTĚ) NEODDĚLITELNOU SOUČÁSTÍ JEDNOHO JEDINÉHO SPOLEČENSTVÍ, JAK UŽ BYLO ROVNĚŽ ZMÍNĚNO DALŠÍMI PISATELI PŘÍSPĚVKŮ...
A JEDEN DOTAZ: PROČ SE SVÍTÍ V ATRIU V LETNÍM OBDOBÍ V ODPOLEDNÍCH HODINÁCH??!! KDO TO PLATÍ,VÝBORE???

1:26 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Dobry den,

ciste anonymne, nemohl bych Vam treba nejak pomoci? Treba sehnat dobreho psychiatra nebo alespon domluvit schuzku s psychologem?

11:33 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Pozor, Eshel se nám snaží tvrdit, že záruční doba 36 měsíců začala běžet od kolaudačního rozhodnutí, které vstoupilo v platnost dne 22. 7. 2004 (dle čl. 6. 1. smlouvy o smlouvě budoucí), což je nemá žádnou právní relevanci. Viz

40/1964 Sb. Občanský zákoník
§ 621
Záruční doby začínají běžet od převzetí věci kupujícím. Má-li koupenou věc uvést do provozu jiný podnikatel než prodávající, začne záruční doba běžet až ode dne uvedení věci do provozu, pokud kupující objednal uvedení do provozu nejpozději do tří týdnů od převzetí věci a řádně a včas poskytl k provedení služby potřebnou součinnost.

+ (z reklamace na Eshel v roce 2006)

Současně Vás tímto žádám o vydání záručních listů na výše uvedený byt a jeho části dle § 620 Občanského zákoníku (zákon číslo 40/1964 Sb.), tj.

„(3) Na žádost kupujícího je prodávající povinen poskytnout záruku písemnou formou (záruční list). Záruční list musí obsahovat jméno a příjmení, název nebo obchodní firmu prodávajícího, jeho identifikační číslo, sídlo, jde-li o právnickou osobu, nebo bydliště, jde-li o fyzickou osobu.

(4) Pokud je to s ohledem na poskytovanou záruku potřebné, prodávající v záručním listě srozumitelným způsobem vysvětlí obsah poskytované záruky, uvede její rozsah, podmínky, dobu platnosti a způsob, jakým je možno uplatnit nároky z ní plynoucí. V záručním listu prodávající zároveň uvede, že poskytnutím záruky nejsou dotčena práva kupujícího, která se ke koupi věci váží podle zvláštních právních předpisů. Nesplněním povinností týkajících se vydání záručního listu není platnost záruky dotčena.“.

1:21 dop.  
Anonymous Anonymní said...

funkcni maily na Eshel, mj. info od lidi, kteri tam pracovali

shiran@shiran.biz,diana@shiran.biz,marika@shiran.biz,mvazanova@horizonholding.cz,marcela@shiran.biz,marcela.adamova@centrum.cz

11:29 odp.  
Anonymous Anonymní said...

Dobry den,

dekuji za Vase upozorneni a jsem rad, ze se nase vzajemne jednani presunulo do neanonymni roviny /poz. upozornujici je konkretni osoba/ (i kdyz musim priznat, ze tato forma byla docela zabavna). Mohu Vas ujistit, ze veskere dosud objevene zavady stran spolecnych prostor obou bytovych domu vcetne napr. nezpevnene izolace stitovych zdi atd. jsem radne uplatnil v reklamacnich rizenich jiz v predchozich obdobich.

Jelikoz ale jmenovana developerska firma dela prevazne "mrtveho brouka" (az na nektere male ustupky), doporucuji Vam, po predchozich zkusenostech, jednat pouze pres advokata (chcete-li, aby s Vami alespon komunikovali) popr. v dalsi fazi resit reklamace vztahujici se k Vasemu osobnimu majetku obcanskopravni cestou (ci jinym zpusobem). predseda svj 1444+1447 Ruznar

1:06 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Vazeni, pokud nekdo ze 1447 potrebuje klice od 1444, aby tim naplnil sve vlastnicke pravo, muze tak ucinit pozadavkem na toho, kdo klice vydaval, vydava a vydavat bude, tedy pana Krize (Ikon). Kdo z vlastniku pozadoval klic, uz ho ma, kdo ho nechce, ho nema. A kdo chce lamentovat, lamentuje.

12:41 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Slecna s psikem si asi o klic jednoduse rekla, koukanim z balkonu to nevyresite. Proste pokud neco chci, tak si o to reknu ze :-)

12:55 dop.  
Anonymous Anonymní said...

DOTAZ: kontakt na WIFI Na Hrádku, ať to mohu porovnat s právě spuštěným UPC

Dobrý den, máte prosím někdo kontakt na poskytovatele WIFI připojení Na Hrádku, ať to mohu porovnat s právě spuštěným UPC?

Děkuji mnohokrát za Vaši brzkou odpověď.

2:11 dop.  
Anonymous Anonymní said...

KLÍČE OD 1444 VČ. OD TAMNÍCH SKLEPŮ (PŮVODNÍ UNIVERZÁL UMOŽŇOVAL TÉŽ PŘÍSTUP K I TAM SPOLUVLASTNĚNÉMU POZEMKU) MĚLI LIDÉ ZE 1447 DOSTAT AUTOMATICKY JAKO TOMU BYLO NAOPAK!

2:14 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Skvele, spoluvlastnit a kontrolovat sklepy a garaze to ano, to vsichni znaji sva prava, ale platit tedy take na spoluvlastnenem majetku za sluzby EPS to je problem, ze.

2:38 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Uvedomte si prosim, ze existuji spolecenstvi kde je treba 10 bytovych domu z nichz kazdy ma samostatny zamek, myslite ze maji vsichni klice od vsech techto nemovitosti kde maji spoluvlastnicky podil, samozrejme ze ne. Logicky maji od toho kde bydli nebo kde maji neco ve vylucnem vlastnictvi.
Prosim Vas, pokud ten klic potrebujete, tak si ho zaridte pres IKON, jako ja. Hodne stesti, snad to zvladnete.

2:51 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Dobry den,

jednal jsem s oblastnim managerem UPC a byl jsem ujisten, ze ke konci prazdnin by mel byt system dokoncen a plne funkcni.

Vcera me, k memu udivu bez predchozi domluvy, navstivil obchodni zastupce, ktery mi mj. tvrdil, ze napojeni na byty bude muset byt reseno prurazem z chodby a listami uvnitr bytu. Pokud jste obdrzeli stejnou informaci neberte ji prosim vazne. Dnes jsem jednal se zastupcem firmy, ktera dodavatelsky resi rozvody pro UPC a byl jsem ujisten, ze vse bude instalovano do stavajicích rozvodu.

predseda svj 1444+1447
Ruznar

2:57 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Dalsi primy kontakt na Eshel: dhrabcakova@horizonholding.cz + kobzik@shiran.biz

3:44 dop.  
Anonymous Anonymní said...

SYNER reklamace@syner.cz;syrovatko@palacsyner.cz;
syrovatko@syner.cz;
urban@palacsyner.cz;
urban@syner.cz;
info@syner.cz;
kobrle@palacsyner.cz;
paclt@syner.cz;
syner@syner.cz

4:19 dop.  
Anonymous Anonymní said...

ZADOST O VYJADRENI MC PRAHA 14
Lipnická 1447
198 01 Praha 9 – Kyje
MČ Praha 14
Odbor výstavby
Ing. Věra Joudová
Bratří Venclíků 1073
198 01 Praha 9

V Praze, dne 30. července 2007
Věc: Žádost o vyjádření

Vážená paní inženýrko,
žádám Vás tímto o vyjádření k níže uvedeným bodům ohledně stavby bytového domu na adrese Lipnická 1447, 198 01 Praha 9 – Kyje, kde jsem majitelem jednoho z bytů.

• Do dnešního dne nebyla dokončena finální úprava vnější stěny domu. Na této stěně dochází neustále k odpadávání tepelné izolace, což vede k trvalému úniku tepla, vlhnutí stěny a tudíž znehodnocování našeho bytu.

• Rovněž nebyla dokončena komunikace, chodníky a veřejné osvětlení kolem zadního vchodu do domu.

• Vyhovuje, prosím, hluková a kročejová izolace, která byla na stavbě použita, stavebním a hygienickým normám? Izolace se nám zdají nevyhovující kvůli vysokému hluku v našem bytě, který k nám proniká z vnějšího okolí.

Z vyjádření investora měli být první dva výše uvedené body vyřešeny výstavbou 5. etapy. Do dnešního dne však k výstavbě nedošlo a není nám známo, kdy bude 5. etapa zahájena.

Děkuji Vám předem za Vaše vyjádření.

4:49 dop.  
Anonymous Anonymní said...

ODPOVED
MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 14
ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI
ODBOR VÝSTAVBY A DOPRAVY

Váš dopis zn. Naše značka Vyřizuje/linka V Praze dne
31.7.2007 OVD/2096/07/ŠIKM Ing. Šiklová/213 22. 8. 2007



Věc: Informace ke stavbě V.etapy Obytného bloku H obytného souboru Kyje -Hutě
Městská část Praha 14, Úřad městské části, odbor výstavby a dopravy, jako stavební úřad příslušný podle § 13 odst. 1 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (dále jen stavební zákon), a vyhlášky hlavního města Prahy č. 55/2000 Sb., kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších změn a doplňků sděluje tazateli ****** ******, Lipnická 1447, Praha 9 - Kyje následující:
Dům Lipnická čp. 1447 byl součástí IV.etapy Obytného bloku H obytného souboru Kyje – Hutě. Na poslední – V.etapu je vydáno pravomocné stavební povolení. Dne 16. 8. 2006 bylo vydáno povolení změny stavby před dokončením, kterým je dána podmínka dokončení stavby (V.etapy obyt. souboru) do 15. 12. 2008. Komunikace a chodníky v ulici Lipnická mají též pravomocné stavební povolení. V nedávné době došlo ke změně vlastníka soukromých pozemků, které jsou předmětem stavby, a stavebnímu úřadu není znám termín zahájení stavby bytového domu ani komunikace.
Pokud se týká hlukové a kročejové neprůzvučnosti, tyto parametry stavby byly posuzovány v kolaudačním řízení a jsou v kompetenci MěHS, která se jako dotčený orgán účastnila kolaudačního řízení a vydala k němu kladné stanovisko. V případě výhrad či nejasností se obraťte na tuto instituci.

Ing. Věra Joudová
vedoucí odboru výstavby a dopravy

4:50 dop.  
Anonymous Anonymní said...

shrnutí: máme se obrátit na MěHS - Městská hygienická stanice Praha
tj.
1.
http://www.praha14.cz/MC/hyg_stanice.html

Úvodní stránka » O Praze 14 » Zdravotnictví » Hygienická stanice
Městská hygienické stanice Praha


Městská hygienické stanice Praha
Pobočka pro Prahu 9, 14, 18, 19, 20 a 21
Měšická 646, 190 21 Praha 9 Zobrazení polohy na mapy.tiscali.cz

ústředna:
286 883 001-4
286 891 895
286 886 990
přepojuje na jednotl. prac.
fax: 286884450
e-mail : hygienap9@zris.mepnet.cz
www.hygpraha.cz

Vedoucí pracoviště:
Zárubová Vladimíra, MUDr. 268 884 268, linka 38

Spravované území: správní obvod 9 a 14, Běchovice, Čakovice, Dolní Počernice, Horní Počernice, Kbely, Klánovice, Koloděje, Letňany, Satalice, Újezd nad Lesy, Vinoř


2. http://www.hygpraha.cz/

HYGIENICKÁ STANICE HL. M. PRAHY

Rytířská 12
p.s. 203
110 01 Praha 1

tel.: 296 336 700, fax: 224 212 335

e-mail: sekretariat@hygpraha.cz
podatelna@hygpraha.cz

4:52 dop.  
Anonymous Anonymní said...

WIFI pro srovnani s UPC viz http://kabelnet.cz/

5:04 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Vazeni,

V.etapu koupila firma na http://www.impact-corti.cz/ a tuto maji zajem dokoncit dle vydanych rozhodnuti.

S pozdravem
M.Spilka

5:06 dop.  
Anonymous Anonymní said...

wifi pro porovnani s UPC
* kabelnet.cz
* www.netteam.cz

5:12 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Nejpodhocennější a tudíž nejrůstovější čezkou akcií zůstává ArcelorMittal Ostrava a. s.!

Je tam totiž cca 3000 zisku na akcii za 6500 Kč!

Navíc s ním lze obchodovat nejlevněji v rámci EasyClick.cz od FIO / RMS!

http://www.akcie.com/scl.php?ID_CENINA=795
http://www.mittalsteelostrava.com/M_new_s1_cz.html
http://www.mittalsteelostrava.com/M_akt_s1_cz.html
http://www.kurzy.cz/nazory/A-V-T-437-O-1-TP-//
http://jyxo.cz/s?q=Mittal&o=noiq&sort=0&d=ar

Infolisty Mittal a Mittal v aktualitách RMS
http://www.rmsystem.cz/inf/akt2.asp?xjak=2360
http://www.rmsystem.cz/inf/inf_aktual.asp

5:24 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Kontakty na www.impact-corti.cz
Thomas Soukup je dle justice vlastnik
info@impact-corti.cz,soukup@impactreal.cz,horkajova@impact-corti.cz,soukup@impact-corti.cz,slunecni-brana@impact-corti.cz,homerova@impact-corti.cz

5:32 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Lipnická 1447
198 01 Praha 9 – Kyje


Městská hygienické stanice Praha
Měšická 646
190 21 Praha 9

HS hl.m. Prahy
Rytířská 12, p.s. 203
110 01 Praha 1


V Praze, dne 23. srpna 2007
Věc: Žádost o vyjádření


Vážená paní, vážený pane,

žádám Vás tímto o vyjádření k níže uvedeným bodům ohledně stavby bytového domu na adrese Lipnická 1447, 198 01 Praha 9 – Kyje, kde jsem majitelem jednoho z bytů.


• Do dnešního dne nebyla dokončena finální úprava vnější stěny domu. Na této stěně dochází neustále k odpadávání tepelné izolace, což vede k trvalému úniku tepla, vlhnutí stěny a tudíž znehodnocování našeho bytu.

• Chybně vyřešené odvětrání (digestoří a odvětráním toalety k nám uniká pach cigaret, aj. z okolních bytů).

• Nedostatečně krytý světlík, kterým do bytu zapadává ptačí trus a podobně.

• Vyhovuje, prosím, hluková a kročejová izolace, která byla na stavbě použita, stavebním a hygienickým normám? Izolace se nám zdají nevyhovující kvůli vysokému hluku v našem bytě, který k nám proniká z vnějšího okolí.

• Rovněž nebyla dokončena komunikace, chodníky a veřejné osvětlení kolem zadního vchodu do domu.


Z vyjádření investora měli být první dva výše uvedené body vyřešeny výstavbou 5. etapy. Do dnešního dne však k výstavbě nedošlo a není nám známo, kdy bude 5. etapa zahájena.


Děkuji Vám předem za Vaše vyjádření.

6:43 dop.  
Anonymous Anonymní said...

KOMU:
dhrabcakova@horizonholding.cz,
diana@shiran.biz,
shiran@shiran.biz,
marika@shiran.biz,
mvazanova@horizonholding.cz,
marcela@shiran.biz,
marcela.adamova@centrum.cz,
kobzik@shiran.biz

Kopie:
joudova@p14.mepnet.cz,
fronek@p14.mepnet.cz,
lisy@p14.mepnet.cz,
sobotka@p14.mepnet.cz,
zakova@p14.mepnet.cz,
informace@p14.mepnet.cz,
podatelna@p14.mepnet.cz,
reklamace@syner.cz,
syrovatko@palacsyner.cz,
syrovatko@syner.cz,
urban@palacsyner.cz,
urban@syner.cz,
info@syner.cz,
kobrle@palacsyner.cz,
paclt@syner.cz,
syner@syner.cz

skrytá kopie:
martinspilka@seznam.cz,
lnenicka@zivnobanka.cz,
ruznar@o2active.cz,
pickova@spotrebitele.info,
apopelova@coi.cz,
bm_coi@coi.cz,
brno@spotrebitele.info,
bstabryn@coi.cz,
cap@spotrebitele.info,
cb_coi@coi.cz,
cleni@spotrebitele.info,
dbrozova@coi.cz,
fleglova@coi.cz,
fskaryd@coi.cz,
hk_coi@coi.cz,
ifinsterlova@coi.cz,
ihertusova@coi.cz,
ikarafiatova@coi.cz,
info@coi.cz,
inspektorat_praha_sekretariat@coi.cz,
janda@spotrebitele.cz,
janda@spotrebitele.info,
jpekny@coi.cz,
jprihodova@coi.cz,
kmajerova@coi.cz,
koudelkovaj@coi.cz,
kv_coi@coi.cz,
li_coi@coi.cz,
liskutin@spotrebitele.info,
lobovsky@spotrebitele.info,
lvrchovska@coi.cz,
mazalova@spotrebitele.info,
mkucerova@coi.cz,
mvranova@coi.cz,
mvyzralkova@coi.cz,
mzavrel@coi.cz,
oc_coi@coi.cz,
ov_coi@coi.cz,
pa_coi@coi.cz,
pavlik@spotrebitele.info,
ph_coi@coi.cz,
phasman@coi.cz,
plzen@spotrebitele.info,
pm_coi@coi.cz,
poradna@spotrebitele.cz,
prikrylova@spotrebitele.info,
red@sost.cz,
redakce@spotrebitele.cz,
redakce@spotrebitele.info,
rminovsky@coi.cz,
sliva@spotrebitele.info,
smidova@spotrebitele.info,
sos@spotrebitele.info,
spotrebitele@mfcr.cz,
ta_coi@coi.cz,
ul_coi@coi.cz,
vankova@spotrebitele.info,
webmaster@spotrebitele.info,
zdnovotna@coi.cz,
zkrul@coi.cz,
zl_coi@coi.cz,
eva.kasparova@seznam.cz,
hygienap9@zris.mepnet.cz,
bela.studnickova@hygpraha.cz,
drogy@hygpraha.cz,
helena.stolbova@hygpraha.cz,
miroslav.slavik@hygpraha.cz,
podatelna@hygpraha.cz,
sekretariat@hygpraha.cz,
sekretariat-centrum@hygpraha.cz,
sekretariat-hdd@hygpraha.cz,
sekretariat-jih@hygpraha.cz,
sekretariat-sever@hygpraha.cz,
sekretariat-severozapad@hygpraha.cz,
sekretariat-vychod@hygpraha.cz,
sekretariat-zapad@hygpraha.cz,
veronika.smidova@hygpraha.cz,
info@impact-corti.cz,
soukup@impactreal.cz,
horkajova@impact-corti.cz,
soukup@impact-corti.cz,
slunecni-brana@impact-corti.cz,
homerova@impact-corti.cz

Datum:
23. 8. 2007 15.10

předmět Re: vybavení reklamací Na Hrádku společností společnost Syner s. r. o. / Eshel / Shiran

> Odstranění vad ... zabezpečí společnost Syner s. r. o. (více níže)
Nevážená Hrab'áková z Eshelu, potažmo Shiranu, potažmo Horizont Holdingu,
1 .napište nám laskavě co nejdříve, které přesně vady, jak a kdy přijede Syner odstranit, popř. jakou navrhujete náhradu všech níže uvedených škod a jakým způsobem chcete zaplatit náklady, které nám vznikly s reklamováním vámi způsobených závad (tj. poštovné, čas, materiál, internet, ...), na jejichž úhradu máme dle Občanského zákoníku nárok.

2. Níže plácáte nesmysly! Na vaše právní kličky není nikdo zvědav!
* 21. 9. 2004 jsem při převzetí bytu (až od tohoto data začíná ze zákona (§ 621) běžet záruka) obdržel záruční listy pouze od plynového kotle, ne od celého bytu. Vaší povinností je dle Občanského zákoníku (celý (tj. zejména body 2. - 5.!) § 620 a související před i za) dodat jak na žádost, tak (pokud je to zboží s delší než základní záruční lhůtou, což v případě nemovitosti je) povinně záruční listy vč. obsahu poskytované záruky, uvedení jejího rozsahu, podmínek, doby platnosti a způsobu, jakým je možno uplatnit nároky z ní plynoucí s tím, že dle zákona nelze záruční dobu zkrátit, a to ani Vaší právní kličkou, že "záruka běží od doby kolaudace". Kogentním ustanovením je, že záruka platí od doby předání věci (§ 621)! Navíc se dle zákona běh záruky přerušuje po dobu vyřízení reklamace (již jsem reklamoval dvakrát, tudíž mám k začátku běhu mé záruky ještě 2 x velký plus(, protože odstranění reklamovaných vad vám trvalo měsíce), který v klidu stačí i na termín 22. 7. 2004 (plus 36 měsíců), který protiprávně prosazujete vy! Stejně tak při výměně či dodání chybějící věci (stěna domu) začíná běžet celá 3roční záruka.

* Ustanovení Občanského zákoníku se týkají (nejen dle zákona, ale i dle souvisejícího výkladu našich právníků a expertů, např. kapacita Dědič z VŠE a kol.: Právo pro ekonomy, Velký domácí právník, Právo pro střední školy, odborníci na právních serverech, ČOI, SOS, ...) nejen spotřebního zboží, ale všech služeb a produktů (tj. i bytu. Mimochodem to je také spotřební zboží, a sice dlouhodobější povahy.)

Děkujeme.
*********

P. S. (Skrytá) kopie též ČOI (jedná se o společnost http://www.nahradku.cz/index­.php?pid=6 a www.shiran.biz ), SVJ, SOS, Syner, ÚMČ Praha 14, Městská hygienická stanice, aktualni vlastnik V. etapy ( www.impact-corti.cz)

P. P. S. S vaším titulem JUDr. ani neumíte zapsat datum. Viz
"Správný formát číslovek

Patálie s mezerami


Je nutné mít na paměti, že číslovky - bez ohledu na to, zda jsou vyjádřené slovy nebo číslicemi - jsou samostatná slova, a je tedy nutné oddělovat je od ostatních slov či značek mezerou. Často se ale stává, že číslice netvoří číslovku, ale je součástí přídavného jména (například 4metrový, 6procentní a podobně). V takových případech se za číslovkou pochopitelně mezera nepíše.

Nezaměstnanost vzrostla o 0,1 %. (číslovka základní)
Míra nezaměstnanosti se přehoupla přes 10% hranici. (přídavné jméno - "desetiprocentní")
Odjel na 14denní dovolenou. (přídavné jméno)
Bude teď 14 dní pryč. (číslovka základní)

Při psaní matematických vyjádření rozdělujeme číselné údaje do skupin po třech číslicích, a to na obě strany od desetinné čárky. Před desetinnou čárkou ani po ní mezeru nevkládáme. (Píšeme tedy například 8 544 262,131 125 4.) Mezerou bychom měli oddělovat i symboly pro sčítání, násobení a další početní úkony (například 12 + 15; 3 x 8).

Dokonce i číslovkové výrazy, které klasickým způsobem (tedy číslicemi) zapíšeme bez problémů, nám dokážou pěkně zkomplikovat život ve chvíli, kdy je máme rozepsat slovy. Ačkoli na složenkách a podobných formulářích se z praktických důvodů píše celý číselný údaj dohromady (například tisícdvěstěpadesátosm), v běžných textech píšeme jednotlivé číslovky zvlášť (tedy například dvacet tři tisíc pět set osmdesát dva ).


Datum


Také při psaní data se často zapomíná na mezery. Není proto nijak neobvyklé setkat se s "úsporným" formátem 24.2.2005, případně 24.února 2005. Znovu ale připomínám, že číslovky jsou samostatná slova, takže i datum by se mělo psát s mezerami ( 24. 2. 2005, 24. února 2005). Jinak je tomu u zkráceného formátu psaného s lomítkem, kde se vynechávají nejen mezery, ale i tečky (24/2, 24/II, případně mezinárodní formát 05/02/24 ).


Čas


Při psaní časových údajů se někdy necháme ovlivnit angličtinou, která mezi hodiny a minuty klade dvojtečku (například 11:45 a.m.). V češtině se ale mezi hodinami a minutami namísto dvojtečky používá obyčejná tečka, přičemž dvojtečka se klade až mezi minuty a sekundy. A aby to nebylo až tak jednoduché, mezi sekundy a jejich zlomky píšeme desetinou čárku (která je ale logická, protože se jedná o desítkovou soustavu). V praxi to tedy vypadá takto:

Pořad začíná v 18.30.
Astronomické jaro začíná v 18:30:45. (18 hodin, 30 minut, 45 sekund)
Vyhrál závod v rekordním čase 5:42,03 . (5 minut, 42 sekund a 3 setiny)

Všimněte si rozdílu mezi prvním a druhým příkladem. V prvním případě zapisujeme pouze hodiny a minuty a píšeme mezi ně tečku, v druhém případě zapisujeme hodiny, minuty i sekundy a píšeme mezi ně dvojtečku. Tečka a dvojtečka se v jednom zápise nekombinují, nikdy tedy nepíšeme 18.30:45.

Výše uvedené varianty odpovídají typografickým zvyklostem v českém jazyce, můžete se však setkat i s normou ČSN 01 6910 z roku 1997, která považuje za správný pouze zápis s dvojtečkou, tedy výhradně 18:30 a 18:30:45.

Pozn. red.: Od devadesátých let nejsou ČSN (až na výjimky) právně vynutitelné a jejich dodržování závisí na vlastním uvážení. ČSN 01 6910 pochází z poloviny osmdesátých let a v aktuální verzi z roku 2002, jejíž platnost končí v roce 2007, je považována za beznadějně zastaralou. Většina odborníků proto upřednostňuje takzvaný typografický úzus."

http://interval.cz/clanky­/hrichy-pro-sileneho-korektora­-clovek-versus-psani-cislovek/
http://interval.cz/serialy­/hrichy-pro-sileneho-korektora/


23.8.07, Diana Hrabcakova < dhrabcakova@horizonholding.cz >:

Vážený pane ***,

ustanovení Občanského zákoníku na které odkazujete, ohledně vystavení záručních listů se vztahuje k záruce na spotřební zboží, na nějž je ze zákona dvouletá záruka, případně k záruce, která byla smluvně sjednána či prodávajícím jednostranně poskytnuta, přičemž kupní smlouva nebyla uzavřena písemně a k doložení záruky se proto vydává písemné potvrzení. Záruční list se vystavuje v případě, že prodávající poskytuje záruku delší než je zákonná záruka.

V SOSB jsme Vám poskytli záruku 36 měsíců a funkci záručního listu plní právě uvedená Smlouva o smlově budoucí. Vaší žádosti o vydání záručních listů proto bohužel nevyhovíme. Zároveň je kuriozní, že při předání bytové jednotky, která je nyní ve Vašim vlastnictví jste podepsal předávací protokol, kde je uvedeno, že jste převzal od nás i záruční listy - příloha č. 3 předávacího protokolu.


Odstranění vad, které jste dne 30.7.2007. vytknul zabezpečí společnost Syner s.r.o.

S pozdravem a přáním příjemného dne,
JUDr. Diana Hrabčáková

---

From:
Sent: Tuesday, August 21, 2007 2:28 PM
Subject: urgence reklamací odesílaná dnes poštou, tj. máte na to 30 dní od reklamace z 30. 7. a loňskou nesplněnou lhůtu pro vydání záručáku povinně dle ObčZ jste již dávno přešvihli


viz přílohy (zde nize)

6:54 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Eshel Prague, a. s.
Lipnická 1448
198 01 Praha 9/14 – Kyje





Věc: reklamace






Reklamuji tímto u Vás následující body ohledně bytu č. 85 ve 3. patře na adrese Lipnická 1447, 198 01 Praha 9 – Kyje:


• Průzvučnost stěn, tj. chybějící protihlukovou a kročejovou izolaci.
• Chybějící finální vrstvu vnější stěny na straně bytu, kde se nachází ložnice a koupelna s toaletou. Důsledkem toho dochází k uvolňování tepelné izolace při každém poryvu větru, což vede k trvalému úniku tepla a znehodnocení stěny, která vlhne.
• Nedokončenou komunikaci, chodníky a veřejné osvětlení kolem zadního vchodu do domu.
• Chybně vyřešené odvětrání (digestoří a odvětráním toalety k nám uniká pach cigaret, aj. z okolních bytů).
• Nedostatečně krytý světlík, kterým do bytu zapadává ptačí trus a podobně.


Žádám Vás tímto o urychlenou nápravu všech výše uvedených nedostatků a o písemné vyrozumění, kdy budou opravy provedeny.


Děkuji Vám předem za brzké vyřízení všech výše uvedených bodů.

*********

V Praze, dne 30. července 2007

6:57 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Eshel Prague, a. s.
Lipnická 1448
198 01 Praha 9/14 – Kyje






Věc: urgence reklamací



Ani Vaše odpověď na moji reklamaci ze dne 30. července 2007, ani ujednání v čl. 6.1 smlouvy o uzavření smlouvy budoucí nemá žádnou právní relevanci, protože dle § 621 Občanského zákoníku (zákon číslo 40/1964 Sb.) „Záruční doby začínají běžet od převzetí věci kupujícím.“!



Žádám Vás tímto proto o urychlenou nápravu všech nedostatků uvedených v reklamacích ze dní 30. července 2007 a 8. srpna 2006 (povinné dodání záručních listů dle § 620 Občanského zákoníku (viz 2. strana této urgence)) do termínu určeného zákonem a o písemné vyrozumění, kdy budou opravy provedeny.



Děkuji Vám předem za brzké vyřízení všech výše uvedených bodů.




*********
Lipnická 1447
198 01 Praha 9 – Kyje




V Praze, dne 21. srpna 2007









Eshel Prague, a. s.
Lipnická 1448
198 01 Praha 9 - Kyje


Věc: reklamace popraskaných stěn + žádost o vydání záručních listů


Reklamuji tímto u Vás již podruhé popraskané stěny ve všech místnostech bytu č. 85 ve 3. patře na adrese Lipnická 1447, 198 01 Praha 9 – Kyje a žádám Vás o jejich urychlenou opravu. Oprava prvních prasklin byla provedena na jaře roku 2005. Jelikož došlo ke stejnému problému a nejsem si jist vhodným způsobem předchozí opravy, navrhuji Vám, po dohodě se specialisty, následující řešení opravy:
- Veškeré praskliny ve stěnách zaspárovat elastickou stěrkou, provést finální vystěrkování celých stěn tak, aby nevznikly nesrovnalosti a barevné odlišnosti stěn, které jsou bohužel po minulé opravě znatelné.
- Dalším možným způsobem řešení je stávající stěnu obložit sádrokartonovými deskami s co nejnižší možnou tloušťkou a opatřit je malbou, čímž by došlo k zakrytí nevzhledně vypadajících stěn.


Současně Vás tímto žádám o vydání záručních listů na výše uvedený byt a jeho části dle § 620 Občanského zákoníku (zákon číslo 40/1964 Sb.), tj.
„(3) Na žádost kupujícího je prodávající povinen poskytnout záruku písemnou formou (záruční list). Záruční list musí obsahovat jméno a příjmení, název nebo obchodní firmu prodávajícího, jeho identifikační číslo, sídlo, jde-li o právnickou osobu, nebo bydliště, jde-li o fyzickou osobu.
(4) Pokud je to s ohledem na poskytovanou záruku potřebné, prodávající v záručním listě srozumitelným způsobem vysvětlí obsah poskytované záruky, uvede její rozsah, podmínky, dobu platnosti a způsob, jakým je možno uplatnit nároky z ní plynoucí. V záručním listu prodávající zároveň uvede, že poskytnutím záruky nejsou dotčena práva kupujícího, která se ke koupi věci váží podle zvláštních právních předpisů. Nesplněním povinností týkajících se vydání záručního listu není platnost záruky dotčena.“.


Žádám Vás o písemné vyrozumění, kdy bude oprava provedena (mj. ve dnech 28. až 31. srpna 2006 (od 16. do 25. srpna 2006 včetně jsem na dovolené v zahraničí)) a kdy mi budou zaslány požadované záruční listy.


Děkuji Vám předem za brzké vyřízení všech výše uvedených bodů.


*********
Lipnická 1447
198 01 Praha 9 – Kyje
V Praze, dne 8. srpna 2006

6:58 dop.  
Anonymous Anonymní said...

VYJÁDŘENÍ ČOI K PROTIZÁKONNÉMU JEDNÁNÍ PRDNIČKY Z ESHELU

Vážený pane *********,

pokud nebudou vady odstraněny v dohodnutém termínu (ze zákona 30 dní), můžete se domoci svých práv pouze soudní cestou. Paní se mýlí, když Vám upírá právo na vydání záručních listů. I v případě, že je záruka na výrobky/byt pouze v rozsahu občanským zákoníkem stanoveném (viz § 620, odst. 3-5), je prodávající povinen na vyžádání kupujícího záruční list se všemi náležitostmi vydat.

Pokud nebude reklamace vad vyřízena bezplatně, včas a řádně, případně nebude písemně zdůvodněno zamítnutí reklamace, pak se můžete obrátit s podnětem ke kontrole na inspektorát ČOI místně příslušný sídlu prodávajícího a souběžně se dožadovat svých nároků soudní cestou. ČOI může postihnout pouze porušení zákonů v její kontrolní pravomoci – např. zákona o ochraně spotřebitele, nikoliv vymoci Vámi požadovaný způsob plnění, pokud se na něm s prodávajícím nedohodnete. Nárok je vymahatelný pouze soudní cestou.

S pozdravem
*********
rada ČOI

11:52 odp.  
Anonymous Anonymní said...

komu:
MartinSpilka@seznam.cz

kopie: ruznar@o2active.cz,lnenicka@zivnobanka.cz
datum: 24.8.2007 9.50

[ODPOVED NA NIZE]
To se teda výrazně pletete, když tvrdíte, že to zaplatíme tak, či onak. Nikdo soudný vám za to nezaplatí a z toho důvodu, že výbor jedná utrácečně protiprávně bez souhlasu shromáždění a proti stanovám (souhlas usnášeníschopné většiny na shormáždění s podstatnou změnou týkající se všech dle stanov, stejně tak s modernizací (modernější zámky za starší funkční, navíc i dnes ráno bylo odemčeno a klíč mají i popeláři a tak kdoví, kdo všechno; plus nepleťte sem modernizaci dle účetnictví týkající se firem, toto není ten případ, ale faktická modernizace výměny za zámky novějšího typu dražší než původní)) , také málokdo soudný platí zálohy!

2007/8/24, Martin Spilka:


Dobry den,,

znovu a nerad, ale opet se musim vratit ke kauze zamky. Tak tedy,
ze vy osobne jste si nove zamky neobjednal je mozne, nicmene jste soucasti spolecenstvi kde je 100 domacnosti, a tedy 100 moznych ruznych nazoru,
a ktere funguje podle urcitych pravidel danych zakony a stanovami

1. radne zvoleny vybor muze dle stanov rozhodovat o castkach do 50
tis. Kc bez souhlasu shromazdeni.

2. inovace, modernizace - nejen dle naseho nazoru, ale i nazoru
fundovanych osob pracujicich ve facility managementu neni vymena
vlozky zamku , klik za koule apod povazovano za takovy zasah do
spolecnych prostor vyzadujicich hlasovani shromazdeni.

3. vybor se tedy nedopustil niceho nezakonneho, stejne tak neporusil
stanovy.

4. nazoru na to ktere zamky maji byt stejne, co se menit melo a
nemelo je cela rada, zvolilo se proste jedno z reseni, ktere
samozrejme nemuze nikdy vyhovovat vsem. Slo predevsim o vymenu
proflaklych vlozek od Eshelu za jine. Napriklad partyzanske akce
Syneru, ktery bez vedomi vyboru se dostal az na strechu, kde u
vstupu prestipnul zamek a obalil sachty pletivem na slepice byl
nazorny priklad, ze klice ma kdekdo, byly toho jasnym dukazem.

5. jedine co se snad dalo udelat lepe bylo nacasovani cele akce,
vychazelo se vsak ze stale se zhorsujici situace a narustajicim
poctem kradezi

6. omezovani vlastnickych prav, nikdo nikde nerekl ani nenapsal, ze nemuze mit klice i od druheho domu. 1444 dostali klice automaticky jen kvuli popelnicim. A ti kdo ho chteji, mohou mit klice i od druheho. Smyslem vseho nebylo nekoho omezovat, neco narizovat nebo podobne, ale alespon castecne zajistit transparentnost vydavani klicu a zajisteni, aby klice meli jen opravneni vlastnici ci jejich najemnici. Stejne tak omezeni poctu klicu, jedna se o to, aby kazdy uvazil kolik jich skutecne potrebuje (neni problem dodelat) a dle toho je mel. Ano, mohlo se udelat 5 klicu na domacnost, ale stalo by to vice penez.

Dale Vam reknu, ze v cele rade spolecenstvi se takoveto vydaje hradi z fondu oprav a lide se tedy podili neprimo, resp. nikdo jim nerika co zaplati, neb uz to zaplatili do fondu. Vse probehne v klidu a bez emoci. Lide to primo nevidi, tak je to nepali. Opravy stitove fasady staly desitky tisic zbytecne, diky Eshelu a stavebnimu uradu, ale bylo to z oprav, tak to opet nikoho nepali.
Pokud ale prokazatelne investujeme do zlepseni nekterych spolecnych soucasti domu, vymena klik za koule, nove zamky, tak je najendou ohen na strese.
Jsme tady jen biti za to, ze cela vec probehla transparentne, ale hlavne za to, ze jsme rekli, ze nekdo bude muset neco primo platit.
Pritom je v podstate jedno, zda to zaplatime vsichni prostrednictvim fondu nebo naprimo.
Diky za pozornost
M.Spilka

12:54 dop.  
Anonymous Anonymní said...

komu:
MartinSpilka@seznam.cz

kopie
ruznar@o2active.cz,
lnenicka@zivnobanka.cz
10.34

zamek je soucasti stavby stejne jako strecha, tykajici se vsech, tudiz o nem nemuzete dle stanov rozhodovat sami.
v zavorce ve stanovach jsou priklady, kterych se to tyka. doslo k rekonstrukci a modernizaci zamku.
ale to vse pravdepodobne nejste schopni pochopit, ze rekonstrukce zamku za modernejsi drazsi je modernizace bezprostredne se tykajici vsech (viz stanovy - zmeny tykajici se vsech schvaluje shromazdeni), a tudiz tato zmena spada do rozhodnuti shromazdeni a ne vyboru, ze?!

S modernizaci dle ucetnictvi jste argumentoval v minulzch mailech cca pred mesicem.


MartinSpilka@seznam.cz:

Nerikam, ze to zaplatite, tvrdim, ze jina SVJ toto hradi z fondu automaticky a nikoho se na to nepta. Tady jsme deklarovali, ze chceme, aby se kazdy podilel, a uz se narazilo.

Co sem porad pletete, ze bylo odemceno, nasim ukolem je zajistit zamek a radny chod, ze nekdo nezamyka je jeho blbost a nase smula.
( v kazde komunite je par blbu, kteri budou vzdy a proti jakymkoliv pravidlum, nebudou zamykat apod. Proto snad ale nelze apriorne s timto pocitat a zamky neresit)

Tech 50 tisic jsem myslel dle bodu 7.3.k. o modernizaci dle ucetnictvi firem jsem nemluvil.

Asi myslite clanek IV stanov. Hovori se zde o zmene stavby - tim jsou mysleny samozrejme velke rekonstrukce a zmene uzivani stavby - z bytoveho domu na neco jineho.

Čl. IV

Podstatné změny společných částí domu

Společenství dále zajišťuje se souhlasem všech členů společenství změny stavby (nástavby, přístavby, rekonstrukce a modernizace) a změny v užívání stavby.

Tak jestli zahrnujete zamky do podobne kategorie jako nastavby a pristavby, tak uz chapu, ze vam to vadi. Takto bychom ale mily pane ty domy nemohli vlastne vubec spravovat, neb napriklad vymena regulatoru plynu (25 tis) (opet se tyka vsech vlastniku) z typu, ktery neni bezne na trhu za jiny, by dle vasi uvahy vyzadovala souhlas shromazdeni.

Take jsme nechali instalovat zarazky na dvere ve spolecnych prostorach, aby nebouchaly o zdi, myslim, ze se jedna o inovaci dveri, stejne tak instalovani samozaviracu, neb lide za sebou neumi zavrit dvere, opet modernizace ci inovace?

Instalace pozinkovanych kolejnic na vjezd kocarku do 1444, opet modernizace? Ma matka v sousednim dome cekat na souhlas a nosit kocarek do schodu?

Instalace nove anteny na prijem TV signalu, opet modernizace, opet souhlas shromazdeni? Pozor, aby jste pak absenci souhlasu shromazdeni neprisel o signal, az ten analog vypnou.

Zaverem bych dodal, ze vybor je zvolen proto, aby v mezidobi mezi shromazdenimi konal v zajmu SVJ dle danych pravidel. Pokud ma konat, musi mit nejake kompetence. Tyto co ma v soucasne dobe mi prijdou jiz tak minimalni, ze si nedovedu predstavit mensi pravomoce. Jejich snizenim a kombinaci moznych neusnasenischopnych shromazdeni se muzeme dostat do stavu kde je cela rada jinych spolecenstvi, kdy se o dum nikdo nestara a tak chatra.

Dekuji

1:37 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Další kontakt na Eshel: Ing. Soňa Tomášková, Horizont Holding, tel.: +420 220 105 265, e-mail: sona@shiran.biz

1:49 dop.  
Anonymous Anonymní said...

Dobry den panove stale stejni ucastnici nikam nevedoucich polemik,

naposled, ale opravdu naposled se ke kauze klice vyjadrim. Jestli jste panove oponenti Bubeniku a Grussere (viz. vetsina) toho nazoru, ze jsme, jako vybor, cinili protipravne, doporucuji Vam resit to obcanskopravni cestou, navrhem na odvolani vyboru na shromazdeni vlastniku jednotek apod. a zbytecne se uz neunavujte (navic v pracovni dobe, takhle ten kapitalismus opravdu ale opravdu nevybudujeme) vypisovanim zcela zbytecnych a hlavne nikam nevedoucich polemik. Preji hodne zdaru. Soucasne doufam, ze to po nas, az nastane ten spravny cas, prevezmete. Osobne vas doporucim shromazdeni. My, jako vybor, se dle vyse uvedeneho take v dalsim obdobi zaridime, tak abychom naplnovali odsouhlasene shromazdenim ve vsech bodech a jina "vetsina" nam nemohla nic vytknout.

Samozrejme Vase konstruktivni navrhy stran reseni spolecnych problemu, prilozeni Vasi ruky ke spolecnemu dilu, tak tomu jsem a budu i do budoucna vzdy naklonen. Zatim jste toho pro spolecnou vec ale moc nenavrhli ani neudelali, ze? Soucasne mi dovolte, abych se vam omluvil. Nezlobte se, jako zamestnany clovek nemam cas i nadale si s Vami dvema dopisovat, zvlaste kdyz to zjevne nema vysledek a uz jsme si ostatne o dane kauze jiz vsechno rekli (a to nemluvim o prostoru, ktery jsem za minule obdobi venoval nekterym anonymnim demencim na blogu).

Jeste ke kauze "kadici ovcak" pane Bubeniku, proc jste tu slecnu alespon nesjel (neupozornil) za to, ze neuklizi ty exkrementy? Protoze by Vas mohla, alespon verbalne odkazat do...... patricnych koncin? Myslel jsem ze jste jiny kalibr a i kdyz to davate najevo svym zvlastnim zpusobem, tak nam jde vsem o spolecnou vec-tzn. nase domy, ale Vy jste patrne jen zaniceny kritik (mozna me filozoficky poucite o dalsich moznostech a smerech), ktery bojuje proti vsem a vsemu a tim si uvolnuje tlak doby na svou osobu. Pak je to tedy patrne Vas konicek a ja to take plne respektuji. Prosim Vas, pokud samozrejme uznate za vhodne, zamerte se tedy pri jeho naplnovani v pristim obdobi take k hlasite a adresne kritice na ty co nezamykaji, na ty co nam kadi na travnik pod okny, na ty co kradou kryty na svetla ve vasem dome, na ty co delaji hluk v pozdnich nocnich hodinach atd.. To uz bude, ale asi horsi, ze?

predseda svj 1444+1447

Ruznar

2:31 dop.  
Anonymous Anonymní said...

jestli ma SVJ nato, aby mi platilo naklady usle prilezitosti ve vysi 1 MIO / mesic, klidne bubu vejborem
k tomu srovnejte
Nejpodhocennější a tudíž nejrůstovější čezkou akcií zůstává ArcelorMittal Ostrava a. s.!

Je tam totiž cca 3000 zisku na akcii za 6500 Kč!

Navíc s ním lze obchodovat nejlevněji v rámci EasyClick.cz od FIO / RMS!

VIZ GRAF
http://www.akcie.com/scl.php?ID_CENINA=795
http://www.mittalsteelostrava.com/M_new_s1_cz.html
http://www.mittalsteelostrava.com/M_akt_s1_cz.html
http://www.kurzy.cz/nazory/A-V-T-437-O-1-TP-//
http://jyxo.cz/s?q=Mittal&o=noiq&sort=0&d=ar

Infolisty Mittal a Mittal v aktualitách RMS
http://www.rmsystem.cz/inf/akt2.asp?xjak=2360
http://www.rmsystem.cz/inf/inf_aktual.asp

3:02 dop.  
Anonymous Anonymní said...

O kolik odhadujete že se zvedla cena bytů v naši lokalitě s připojením na stále levnější a lepší UPC? ;o)

6:23 dop.  
Anonymous Anonymní said...

povoleni stavet plati pro noveho stavitele do 15. 12. 2008

6:29 dop.  
Anonymous Anonymní said...

dalsi osoby od noveho stavitele: zwahlen@impact-corti.cz,gadasova@impact-corti.cz

5:32 dop.  
Anonymous Anonymní said...

JAK DLOUHO BUDE JEŠTĚ STÁT BEZ JAKÉHOKOLIV POVŠIMNUTÍ VÝTAH V MEZIPATŘE??? DVA DNY A NIKDO SE NEPŘIJDE PODÍVAT??? VÝBORE? SPRÁVCOVSKÁ FIRMO? IKONE? KDE JSTE???

4:59 dop.  
Blogger wacklodge said...

O své bezpečnosti přemýšlím velmi a i tento gadget vlastním. Dokonce jsem to vzala tak moc "zhurta", že jsem si i pořídila domu na ty nejcennější věcí trezor ... Je to proto, že člověk vůbec, ale vůbec nikdy neví.

11:33 dop.  

Okomentovat

<< Home